Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a declarat ca grupul parlamentar a solicitat presedintelui Traian Basescu ca decizia "de suspendare sau nu" a ministrului Teodor Atanasiu sa fie "rationala si corecta", si nu o rafuiala politica.
Antonescu a precizat ca grupul parlamentar PNL "a discutat si adoptat un comunicat de presa" in care solicita presedintelui ca decizia luata in urma propunerii Comisiei speciale a Presedintiei sa nu aiba la baza o rafuiala sau o vendeta politica. El a precizat ca nu cunoaste continutul raportului Comisiei si ca PNL nu s-a gandit la un inlocuitor pentru Atanasiu, ministru pe care partidul il sustine.
Intrebat de ce a decis PNL sa lanseze un astfel de avertisment presedintelui, Antonescu a admis posibilitatea ca decizia sefului statului in cazul Atanasiu sa aiba conotatii politice. Semnatarii comunicatului sunt membrii grupului parlamentar PNL de la Camera Deputatilor, a precizat Antonescu, care spera ca si senatorii liberali vor sustine demersul.

"In joc este si imaginea Armatei romane"

"Noi exprimam si transmitem domnului presedinte Basescu speranta ca decizia domniei sale privind suspendarea sau nu a ministrului Apararii nu va fi motivata de politicianism sau un soi de vendeta politica legata de faptul ca in propunerea de retragere a trupelor din Irak, initiata de ministru si de PNL, parerea presedintelui a fost alta", a spus Antonescu. El a mentionat ca in comunicat se exprima speranta ca in luarea deciziei presedintele Basescu se va comporta ca un sef de stat, tinand cont de faptul ca este in joc nu doar imaginea ministrului Atanasiu, dar si imaginea Armatei romane.
"Nu ne opunem ca ministrul Atanasiu, ca orice cetatean al Romaniei, sa fie cercetat de justitie, organele si organismele sa-si faca treaba. Dar e vorba de decizia politica a unei eventuale suspendari pe care noi nu avem cum sa o sustinem avand in vedere ca toata discutia asta porneste de la o subrezenie a temeiurilor, care este aproape ridicola", a spus Antonescu.