Liderii partidelor de opozitie au de rezolvat mai multe divergente inainte de a concretiza alianta preconizata pana la 1 martie.
Liderii Aliantei de Centru Dreapta PNL-PC si cei ai PSD trebuie sa cada de acord cu privire la candidaturile pe liste comune si la impartirea primelor functii in stat.
Sedinta Biroului Politic Central al PNL a inceput la ora 11.00.
Unii liberali cer convocarea unui congres extraordinar pentru parafarea aliantei cu PSD. Fostul prim vicepresedinte al PNL, Ludovic Orban, motiva convocarea acestui congres prin faptul ca alegatorii PNL nu sunt de acord cu social-democratii.
El mai face referire si la o motiune care a fost prezentata de presedintele PNL, Crin Antonescu, la congresul din 2009, care se referea la o strategie politica de coalizare a dreptei.
In privinta aliantei dintre PNL - PC si PSD, exista mai multe lucruri de rezolvat: candidaturile pe liste comune si primele functii in stat;
Liberalii ar dori sa existe paritate, in timp ce social-democratii invoca scorul de la ultimele alegeri.
In ceea ce priveste primele functii in stat, liberalii ar dori sa dea candidatul pentru presedintia Romaniei si social-democratii sa nominalizeze premierul, iar PC sa obtina functia de conducere de la Senat.