Presedintele PNL Barlad, Octav Chiriac, a demisionat din functie la sfarsitul saptamanii trecute dupa ce mai multi membri din conducerea filialei municipale a partidului au recurs la aceeasi solutie.
Octav Chiriac, care in urma cu doua luni pierduse presedintia partidului la nivel judetean, la doar cateva zeci de voturi dupa deputatul Dan Marian, a refuzat sa comenteze sau sa motiveze in vreun fel decizia sa.
El a renuntat la functie dupa ce au demisionat vicepresedintele filialei, Daniel Olteanu, si consilierul judetean Cezar Craescu. Pe de alta parte, conducerea organizatiei judetene Vaslui a PNL a declarat ieri ca gestul fostului lider barladean este firesc. Astfel, secretarul executiv al organizatiei vasluiene a liberalilor, Catalin Dogaru, a spus ca decizia lui Chiriac este motivata "din moment ce mai multi membri din Biroul Permanent de conducere al organizatiei locale Barlad si-au dat demisia din cauza managementului sau defectuos la nivel local".
Dogaru a adaugat ca liderul barladean "nu a fost fortat de nimeni sa renunte la presedintie, asa cum s-ar putea interpreta", si ca, "desi a amenintat public ca va face dezvaluiri senzationale despre unele persoane din partid, in momentul demisiei din partid a spus ca va renunta la aceste declaratii".
O data cu demisia lui Chiriac, functia de presedinte interimar a fost preluata de Elena Monu, care se va ocupa de organizarea alegerilor de la sfarsitul lui februarie pentru sefia PNL Barlad. (Nicoleta Nicolae)