Fostul senator Dinu Secrieru pare sa fi devenit favorit pentru ocuparea functiei de prefect al judetului. Simbata s-a intrunit biroul permanent judetean al PNL pentru a discuta inlocuirea demisionarului Ion Diaconu, iar in urma rezultatului votului intern ex-parlamentarul a intrunit cele mai multe sufragii. El a adunat 11 voturi, in timp ce consilierul judetean Gheorghe Sorescu, cel sustinut de senatorul Mihai Tabuleac, presedintele PNL Botosani, a obtinut doar noua voturi. Cel de-al treilea liberal intrat in cursa, Dan Bacinschi, a avut un singur vot. Conducerea filialei PNL a trimis imediat o informare la centru cu scorul inregistrat, astfel incit Secrieru ar trebui sa fie numit prefect. Este greu insa de spus daca intr-adevar se va intimpla acest lucru.
Mihai Tabuleac, liderul liberalilor botosaneni, refuza practic sa accepte rezultatul votului de simbata. Acesta sustine ca Secrieru este cea mai nepotrivita persoana pentru a pune in practica programul de guvernare al Aliantei D.A. care are ca principal obiectiv lupta impotriva coruptiei. In ciuda sprijinului de care fostul parlamentar a avut parte in cadrul biroului permanent judetean, Tabuleac urma sa trimita o scrisoare conducerii nationale a partidului prin care sa arate ca se delimiteaza de punctul de vedere al membrilor biroului care l-au votat pe Secrieru. "Nu pot sustine candidatura dumnealui, desi sint constient ca vin in contradictie cu votul din biroul permanent judetean. Ceea ce s-a intimplat astazi (simbata - n.r.) reflecta o ruptura intre opiniile politice ale presedintelui filialei, precum si ale parlamentarilor PNL in raport cu opiniile colegilor din birou ", a afirmat Mihai Tabuleac. Acesta nu s-a sfiit sa isi critice dur subordonatii din partid pentru sustinerea lui Secrieru si sa ii acuze ca dupa cistigarea alegerilor s-au schimbat in rau. "Este un semnal ca unul a fost PNL pina la dobindirea puterii, cind s-a pus pe primul plan lupta pentru principii si o imagine cit mai buna si cu totul altul a devenit dupa dobindirea puterii, cind constat cu amaraciune ca se pune mai presus de orice interesul de gasca, precum si cel personal ", a mai spus liderul liberalilor botosaneni.
Dupa mai bine de trei ani de la cistigarea presedintiei organizatiei PNL acesta a ajuns pentru prima data sa piarda sustinerea si controlul biroului
permament judetean. Un semnal fusese deja tras in decembrie, cind s-a discutat nominalizarea prefectului si cind Ion Diaconu, omul sustinut de el, a avut la fel de multe voturi ca si Secrieru. Daca atunci a reusit totusi sa isi impuna favoritul, de aceasta data nu a mai putut sa il propulseze pe Gheorghe Sorescu, persoana cu care ani la rind a condus societatea Vinalcool.
"Nu a fost neaparat un vot impotriva lui Sorescu, ci impotriva lui Tabuleac ", ne-a spus unul dintre liberalii botosaneni. O prima explicatie a curentului de opinie defavorabil sefului liberalilor ar fi ca el nu a respectat ceea ce se hotarise inaintea alegerilor generale, cind Secrieru a renuntat la un loc pe lista pentru Parlament in schimbul functiei de prefect. Acest lucru s-ar fi votat in birou, dar nu s-a mai tinut seama de el. Apoi, Tabuleac este acuzat ca incearca sa isi promoveze rude sau cunostinte, cazurile fratelui Stefan Tabuleac, sau Gheorghe Sorescu, in detrimentul unor liberali cu o activitate mai veche si mai intensa in partid. Nu poate fi trecut cu vederea nici faptul ca, dupa ce a devenit presedinte, Tabuleac a incercat sa se descotoreasca de citiva dintre cei mai cunoscuti liberali botosaneni, precum Gheorghe Ciubotaru, Dinu Secrieru sau Corneliu Popescu, lucru care incepe sa se intoarca impotriva lui. El pare sa fi pierdut si sprijinul fostilor ApR-isti, care ar fi votat pentru Secrieru, dar si al primarului Catalin Flutur.
Dinu Secrieru evita sa faca prea mult comentarii asupra neacceptarii de catre Tabuleac a rezultatului votului pentru prefect. "Este problema dumnealui si nu a mea. Eu am trecut de faza trimiterii de scrisori, scrisori pierdute si alte astfel de lucruri. Imi place sa cred ca fac parte dintr-un partid democratic, in care se respecta votul membrilor sai ", a declarat Secrieru. El a mai aratat ca are o diploma, un loc de munca stabil si ca atit timp cit liberalii l-au votat inseamna ca acestia si partidul au nevoie de el ca prefect. In prima parte a acestei saptamini, conducerea nationala a PNL urmeaza sa ia o hotarire. Atunci se intruneste biroul permanent national care ar trebui discute problema prefectului de Botosani. Persoana nominalizata de acest for va fi apoi numita prin hotarire a Guvernului.