Presedintele organizatiei judetene PNL Suceava, Ion Lungu, le-a cerut membrilor din structurile de conducere ale acestei formatiuni si ale organizatiei municipale sa dea declaratii de fidelitate fata de partid, dar trei dintre acestia au evitat.
Lungu a explicat ca le-a cerut membrilor partidului sa semneze declaratii de fidelitate la partid pentru a fi responsabilizati. Acestia au trebuit sa semneze un text prin care arata ca au fost, sunt si raman membri ai PNL. "Cred ca este o idee corecta. Cred ca este corecta o astfel de declaratie de fidelitate pentru a merge mai departe, pentru a putea conta pe fiecare membru de partid", a spus Lungu. Potrivit unor surse din partid, trei dintre membrii PNL Suceava au evitat marti seara sa semneze declaratii de fidelitate fata de partid, asa cum a solicitat presedintele organizatiei, Ion Lungu. Conform surselor citate, nu ar fi semnat declaratiile de fidelitate liderul consilierilor judeteni liberali, Daniel Cadariu, care este si expert in cadrul Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor, Silviu Camilar, presedinte al TNL Suceava si consilier la cabinetul prefectului, precum si inspectorul scolar general adjunct Vasile Monacu.
Dintre cei trei, Vasile Monacu a scris o declaratie care insa nu era conforma cu cerinta presedintelui PNL Suceava. Astfel, Monacu a scris ca este si ramane liberal, si nu ca este si va ramane membru PNL, cum a fost stabilita declaratia de fidelitate.
In cadrul sedintei de marti a Biroului Permanent Teritorial Suceava s-a discutat situatia organizatiilor Suceava, Radauti si Gura Humorului, din conducerea carora mai multi membri au aderat la PLD, si s-a stabilit sa fie intocmita o nota de fundamentare ce va fi transmisa conducerii centrale in vederea numirii de conduceri interimare. (Dan Ghetu)