Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a profitat ieri de ultimele declaratii facute de aliatii democrati pentru a spune, in stilul caracteristic, ce gandeste despre alegerile anticipate, dosarele sportivilor sau retragerea militarilor romani din Irak. Fata de acest ultim subiect, Ludovic Orban a fost extrem de critic la adresa presedintelui Traian Basescu, despre care ne-a declarat ca "nu a avut nici o justificare si nici un argument atunci cand s-a opus propunerii PNL de retragere".
Ludovic Orban a mai apreciat, in acelasi context, ca anuntul facut de presedintele Traian Basescu in legatura cu retragerea unui batalion din Irak demonstreaza ca opozitia acestuia la propunerea PNL privind retragerea militarilor romani din acest teatru de operatiuni a fost una "conjuncturala". Pe un ton ironic, presedintele PNL Bucuresti a adaugat ca spera ca propunerea lui Traian Basescu se va materializa intr-o decizie a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, singura institutie care poate hotari in privinta mentinerii sau retragerii militarilor care actioneaza in teatrele externe de operatiuni. La randul sau, consilierul judetean Victor Manea a declarat, referitor la trupele romanesti din Irak, ca "este firesc sa existe un calendar de retragere". "PNL a militat pentru retragerea trupelor din Irak si se pare ca presedintele s-a convins, in sfarsit, de necesitatea acestui lucru. Probabil ca s-a convins si ca urmare a faptului ca a scapat de sefii serviciilor secrete care erau niste prosti sfatuitori ai domniei-sale", a apreciat Victor Manea, adaugand ca "intreaga problema este de interes national si a fost tratata, pana acum, superficial de CSAT". "Politica nationala trebuie facuta cu fruntea sus, indiferent de licurici mari sau mici", a mai declarat, in acelasi context, consilierul judetean. Acesta a mai precizat ca, pana la aceasta data, Constanta a strans peste 33 de mii de semnaturi in favoarea retragerii militarilor romani din Irak, iar aceasta raportare va fi prezentata la sfarsitul acestei saptamani, in cadrul Delegatiei Permanente, ocazie cu care membrii Delegatiei vor hotari si daca se mai continua cu aceasta campanie de strangere de semnaturi.

Dosarele preotilor si sportivilor, o diversiune

Revenind insa la declaratiile facute de Ludovic Orban, acesta a tinut sa precizeze, la unison cu ceilalti colegi liberali, ca desecretizarea dosarelor sportivilor nu era o urgenta. Mai mult, si tot cu atingere catre Traian Basescu, Ludovic Orban a apreciat ca dosarele sportivilor si preotilor nu este altceva decat o diversiune care trebuie sa inceteze. "Este, poate, important sa aflam ce preoti si ce sportivi au semnat angajamente cu Securitatea. Dar acesta trebuie sa fie ultimul lucru care sa ne preocupe, pentru ca altfel riscam sa discreditam procesul de aflare a adevarului in legatura cu Securitatea", a declarat Ludovic Orban, cu mentiunea ca, totusi, preotii care au colaborat cu Securitatea nu ar mai trebui sa ocupe functii in ierarhia bisericeasca.