Organizatia PNL Covasna s-a declarat ieri solidara cu liderul sau, Ioan Balan, pe care presedintele interimar al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, l-a amenintat ca il da afara din partid.
Ioan Balan, care l-a amenintat pe Tariceanu “ca-i va sta cu sula-n coaste“ pentru ca a pus un prefect UDMR in Covasna, i-a trimis ieri o scrisoare liderului PNL, in care ii solicita sa reflecteze la consecintele hotararii de a-l elimina din partid. “Consecintele excluderii mele din partid nu sunt foarte grave la adresa mea directa, ci vor pune in pericol echilibrul politic in judetul Covasna... Efectele vor fi ca in urma unui tsunami“, a aratat Balan in scrisoare.
De partea lui Balan se afla, practic, toti membrii PNL Covasna. Ei s-au intrunit ieri intr-o sedinta extraordinara si au luat decizia ca, in cazul excluderii lui Ioan Balan, sa apeleze la Curtea de Onoare si de Arbitraj a partidului, considerand aceasta masura drept una extrema.

Ajutor de la colegii de alianta

Liderii PD si PUR Covasna si-au exprimat si ei sprijinul fata de Ioan Balan.
Gheorghe Baciu, presedintele PD Covasna, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca cei care au decis excluderea din partid a liderului liberal nu cunosc realitatile judetului. “Realitatile au fost deformate si de catre liderii UDMR, care au sustinut ca noi nu dorim prefect maghiar in judetul Covasna. Acest lucru nu este real, intrucat noi intotdeauna am sustinut ca nu dorim prefect UDMR“, a spus Baciu, care a adaugat ca a pornit impreuna cu liderul liberal si continua alaturi de el.
La randul sau, liderul umanistilor din Covasna, Horia Munteanu, a spus ca il sprijina pe Balan intrucat demersurile pentru impiedicarea numirii unui prefect UDMR in Covasna au fost facute impreuna.
“Este vorba de orgoliul domnului Tariceanu si nu este normala decizia lui. Cred ca ar trebui sa se razgandeasca“, a afirmat Munteanu.
Calin Popescu-Tariceanu a spus sambata ca liderul filialei din Covasna, Ioan Balan, va fi exclus din partid, o decizie in acest sens fiind luata la ultima sedinta a Consiliului National de Conducere (CNC) al Aliantei PNL-PD. Decizia luata de CNC urmeaza sa fie ratificata in Delegatia Permanenta a PNL din 28 ianuarie.