Vicepresedintele PNL, senatorul Puiu Hasotti, a declarat ieri ca PD a facut din racolarea alesilor din PSD si PRM un "sport national" si le-a cerut colegilor din Alianta sa descurajeze migratia politica. Puiu Hasotti a spus ca este imoral sa se treaca de la un partid la altul, dar "si mai imoral este sa incurajezi ceea ce ai condamnat timp de patru ani de zile". El le-a transmis democratilor ca "nimeni nu vine de dragul PD, vine si negociaza un loc si apoi creeaza tulburari in organizatiile locale".
Liberalul sustine ca "un partid mare nu se face cu racolari de la alte partide, spunand azi una si maine alta" sau "luand oameni cu care te-ai aflat intr-o disputa electorala acerba si care au cu totul alta conceptie politica". El a explicat ca un partid mare se face dezvoltand structura politica din interior si spera ca proiectul de lege al liberalilor privind interzicerea migrarii politice, votat de Senat, sa fie aprobat si de colegii din Alianta de la Camera Deputatilor.
Pe de alta parte, Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti, a afirmat ca PD a acceptat "accidente genetice", care compromit imaginea Aliantei si pe care liberalii nu i-ar fi primit vreodata in randurile lor. Orban a enumerat printre aceste erori pe primarul din Targu Mures, Dorin Florea, pe Solomon, "manelistul-sef din Banie", si pe fostul PN„CD Bogdan Cantaragiu. Totodata, el a atacat si prestatia ministrului Transporturilor, democratul Gheorghe Dobre, pe care nu-l considera bun pentru aceasta functie. (N.N.)