Liberalii constanteni au anuntat ieri ca vor cere zilnic, de acum inainte, retragerea din Parlamentul European a celor trei reprezentante PD care nu au fost prezente la votul referitor la rezolutia Italiei cu privire la soarta emigrantilor romani, pana cand acestea vor renunta la functia lor. PNL va solicita acest lucru chiar daca Maria Petre, Roberta Anastase si Monica Iacob Ridzi vor fi alese din nou europarlamentare, ll alegerile din aceasta saptamana. "Filiala PNL Constanta cere in mod imperativ scoaterea de pe liste sau renuntarea la fotoliul de europarlamentar a celor trei reprezentante PD care au lipsit de la votarea rezolutiei Parlamentului European pe tema decretului italian privind expulzarile de romani. Nu este posibil ca un europarlamentar democrat sa iasa din sala de plen de cate ori are chef sau cand i se da ordin. Este inadmisibil sa lipsesti la dezbaterea unei rezolutii propuse de Italia impotriva imigrantilor romani. Sper ca nu au fost la cumparaturi in acea zi", a declarat presedintele PNL Constanta, deputatul George Dragomir.
Senatorul Puiu Hasotti a spus ca atitudinea europarlamentarelor PD, parte a Partidului Popular European, vine sa completeze "o constanta a grupului popular din PE in a fi impotriva Romaniei, asa cum a facut-o si inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana". Vicepresedintele PNL crede ca gestul celor trei democrate reprezinta o "atitudine antiromaneasca", motiv pentru care PNL are tot dreptul sa ceara retragerea acestora din PE. Revenind la subiectul sau favorit, Traian Basescu, liderul liberal a afirmat ca "domnul presedinte Basescu incalca Constitutia cu aceeasi naturalete cu care respira". Referindu-se la ultimele atacuri ale sefului de stat la adresa PNL, Hasotti a ripostat spunand ca "despre coruptie, domnul Traian Basescu va avea dreptul sa vorbeasca atunci cand va retroceda casa din Mihaileanu sau cand dosarul Flota va avea o rezolvare corecta". Mai mult, senatorul a declarat ca "cei mai multi si mai mari corupti" se afla, de fapt, in PD. Liderul PNL a cerut, de asemenea, presedintelui Basescu sa faca publice sumele cheltuite pentru campania electorala prin telefon, aratandu-se agresat de aceasta metoda. "Mie nu mi-a facut nici o placere sa ii aud glasul. Domnia sa trebuie sa se comporte ca un cetatean normal. Cu ce drept agreseaza intimitatea cetatenilor prin mesajele pe care le transmite?", a mai spus Puiu Hasotti.

Enescu a lansat campania "Uniti impotriva cancerului"

In alta ordine de idei, vicepresedintele PNL a recunoscut ca gestul parlamentarilor care au incasat bani de la stat pentru chirie, desi aveau locuinte sau posibilitati materiale, este abuziv si a cerut ca toti cei care se afla in aceasta situatie sa inapoieze banii. Alaturi de Dragomir si Hasotti, la conferinta de ieri au fost prezenti Mariana Mircea si Marius Enescu, ambii candidati ai PNL pentru PE. Enescu, care este si sef al Autoritatii pentru Sanatate Publica Constanta, a anuntat ca PNL a demarat, la nivel national, o campanie de strangere de semnaturi impotriva cancerului. Campania, intitulata "Uniti impotriva cancerului", a fost initiata de 44 de parlamentari europeni care au format Coalitia de Lupta Impotriva Cancerului, scopul final fiind determinarea statelor membre UE sa faca investitii in politici de sanatate impotriva cancerului. "Unul din scopurile actiunii PNL il reprezinta alocarea de sume egale pentru toti bolnavii de cancer, indiferent de tara din care provin, mai ales pentru ca 1,7 milioane de oameni mor anual in Europa din cauza cancerului", a spus Marius Enescu. Obiectivul PNL este strangerea a 500.000 de semnaturi pe parcursul urmatoarelor sase luni, numarul minim de semnaturi pentru ca o petitie sa devina initiativa legislativa in PE fiind de un milion.