Toate asigurarile liderilor Aliantei de la Bucuresti referitoare la buna functionare a protocolului PNL-PD in teritoriu ar putea fi puse sub semnul intrebarii de deznodamantul situatiei conflictuale declansate in Prahova, prin plecarea liberalului Florin Anghel din partid si intentia sa de a trece la democrati.
Reprezentantii filialei Prahova a PNL au anuntat ieri ca vor revendica functiile de presedinte al Consiliului Judetean Prahova si de prefect al judetului, daca Florin Anghel - presedintele CJ, demisionar din PNL - se va inscrie in PD.
„In cazul in care Florin Anghel va trece la PD si va incalca protocolul Aliantei, in mod sigur vom revendica si functia de presedinte al consiliului judetean, si functia de prefect“, a declarat deputatul PNL Adrian Semcu, membru in Biroul Judetean de Conducere al PNL Prahova. Semcu a precizat ca nu stie ca Florin Anghel si cei noua consilieri judeteni, care au demisionat din PNL in urma cu doua saptamani, sa se fi inscris in PD.
El a adaugat insa ca, daca se va confirma faptul ca presedintele CJ Prahova a fost acceptat in PD, PNL va cere atat functia de prefect, cat si pe cea de presedinte al consiliului judetean.
La randul sau, deputatul Ion Preda, membru in Biroul Judetean de conducere al PNL Prahova, a aratat ca, la sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei D.A. de saptamana viitoare, conducerea PNL va cere liderilor democrati sa nu accepte inscrierea presedintelui Consiliului Judetean Prahova in PD.

Liberalii sunt intransigenti

In discutiile avute la nivelul conducerii centrale a PNL, situatia a fost deja transata. Astfel, Delegatia Permanenta a partidului a adoptat joi seara o rezolutie prin care solicita PD sa respecte intocmai protocolul Aliantei in privinta interzicerii migratiei politice intre cele doua partide.
Potrivit presedintelui PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, decizia se refera direct la cazul de la Prahova, unde presedintele consiliului judetean impreuna cu mai multi consilieri au parasit partidul, iar acum intentioneaza sa se inscrie in PD.
„Protocolul Aliantei se respecta, nu se negociaza. Pozitia PNL este simpla si clara in aceasta privinta“, a mentionat Tariceanu. Liderul PNL s-a declarat insa constient de neajunsurile existente in redactarea protocolului, in sensul ca se interzice trecerea directa de la un partid la altul a unor politicieni, iar in cazul de la Prahova liberalii demisionari trec mai intai prin statutul de independenti, iar ulterior ar putea intra in PD.
Presedintele CJ Prahova, Florin Anghel, care si-a anuntat demisia din PNL in august, a declarat marti ca se va inscrie in PD, pentru ca el si colegii sai s-au „saturat“ de incertitudine.
El a precizat ca va fi urmat in randul democratilor si de vicepresedintele CJ Prahova, Radu Ionescu, precum si de alti noua consilieri judeteni, care au demisionat din PNL la 24 august.
„Suntem in curs de inscriere in PD si nu exista nici o problema din partea PD sa ne asimileze. Mai exista cateva probleme legate de protocolul Aliantei, dar, din punct de vedere juridic, lucrurile au fost lamurite“, a declarat Florin Anghel.

FOTO: Presedintele CJ Prahova, Florin Anghel, pe vremea cand abia intrase in PNL, dupa ce demisionase din PUR