Comitetul Executiv al PNL a decis sa dea un ultimatum liberalilor care lanseaza acuzatii neintemeiate la adresa partidului si a cerut tuturor structurilor partidului sa aplice masurile de sanctionare prevazute in Statut.

Presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ieri, inaintea sedintei Comitetului Executiv al partidului, ca va pune in discutie atitudinea liberalilor care lanseaza acuzatii fara nici un fel de baza, aducand o atingere grava imaginii PNL.
„Eu am sa pun in discutia Comitetului Executiv atitudinea celor care lanseaza acuzatii fara nici un fel de baza si care bineinteles aduc in acest fel o atingere grava credibilitatii si imaginii partidului“, a afirmat Tariceanu, fiind intrebat daca va pune in discutia Comitetului Executiv atitudinea liberalilor Cristian Boureanu (foto) si Crin Antonescu.
Pe de alta parte, liderul PNL a precizat ca, in acest moment, nu se pune problema unor sanctiuni. Intrebat ce sanctiuni risca liberalii despre care a vorbit, Tariceanu a raspuns: „Avem un statut, dar nu am discutat acest lucru. Nu cred ca se pune problema in acest moment.“
Deputatul liberal Cristian Boureanu a apreciat recent, in cadrul Conferintei Organizatiei Bucuresti, ca prestatia premierului Calin Popescu-Tariceanu se repercuteaza asupra PNL, partidul inregistrand, in opinia sa, un declin constant in ultimul an. Deputatul liberal i-a indemnat pe colegi sa recunoasca faptul ca partidul „are o problema“ legata de „declinul din ultimul an“.
Critici au fost formulate cu aceeasi ocazie si de liderul deputatilor PNL Crin Antonescu, care a propus modificarea protocolului cu PD, adaugand ca PNL nu mai poate continua adoptand o tactica perdanta, in termenii actualului protocol.
La finalul sedintei de ieri, Comitetul Executiv al PNL a dat publicitatii un comunicat de presa prin care „constata cu regret ca, in ultima perioada, mai multi membri ai PNL au facut declaratii publice nefondate, in afara hotararilor partidului si a Codului Etic. Aceste afirmatii dauneaza grav imaginii si credibilitatii Partidului National Liberal“.
„Comitetul Executiv dezavueaza aceste declaratii publice si subliniaza ca exprimarea oricaror opinii este libera in cadrul organismelor statutare ale PNL. Comitetul Executiv atentioneaza public, pentru ultima oara, ca nu va mai tolera nici un fel de atac nejustificat la adresa PNL, considerand ca aceste persoane se pun singure in afara partidului.
In aceste conditii, Comitetul Executiv solicita tuturor structurilor partidului sa aplice masurile de sanctionare prevazute in Statutul PNL“, se spune in comunicat