Biroul Permanent Judetean al PNL Bihor a decis duminica dimineata in unanimitate ruperea protocolului incheiat cu PD Bihor. Presedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa (foto), considera ca vinovat este liderul PD Bihor, preocupat mai mult de propria-i imagine.
Picatura care a umplut paharul nemultumirii liberalilor fata de partenerii de alianta a fost primirea in PD a celui de-al doilea vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, fostul lider social-democrat Gavrila Ghilea, in conditiile in care PNL a cerut in mai multe randuri acest post atat la intalnirile din cadrul Coalitiei, cat si prin intermediul liderilor nationali ai acestei formatiuni politice. Presedintele PNL Bihor a anuntat ca decizia ruperii protocolului cu PD pe plan judetean a fost luata in unanimitate de membrii acestui for de conducere, votul fiind secret. Cornel Popa a declarat ca, in multe cazuri, liberalii au ajuns la concluzia ca sunt singurii care respecta prevederile intelegerii cu PD.
Dintre incalcarile protocolului Aliantei D.A. Bihor, conducerea filialei judetene a PNL a amintit modalitatea de desemnare a functiilor din cadrul consiliului judetean. Potrivit liberalilor, la constituirea CJ Bihor, pe langa ca a cedat UDMR functia de presedinte al acestei institutii, PD a desemnat doi candidati pentru cele doua functii de vicepresedinte, blocand astfel candidatul PNL si facandu-i culoar celui al PSD, care a si obtinut functia. "Scuza lor, ca au incercat sa obtina ambele functii pentru Alianta, este cel putin puerila, in conditiile in care puteam obtine impreuna chiar si postul de presedinte", sustin liberalii, care se considera nedreptatiti si in ceea ce priveste constituirea Consiliului Local al municipiului Oradea.

Picatura care a umplut paharul

Presedintele PNL Bihor a lansat critici dure la adresa liderului PD Bihor, primarul Petru Filip, considerandu-l pe acesta vinovat de proastele relatii dintre cele doua partide. "Responsabilizam de toate aceste fapte pe presedintele PD Bihor, Petru Filip, acest om care nu se mai satura de imagine proprie, care nu se mai satura sa sfideze oradeanul prin tot ceea ce face la nivelul municipiului Oradea, dar care, din pacate, isi lustruieste, cu nu stiu ce bani, imaginea publica. Ne-am saturat de aceste demersuri egoiste ale lui Petru Filip. ßi-a atins astazi scopul. Nu ne mai are la masa lui. ßi-a adus acum un alt tovaras, de mai multa vreme tovaras cu el in gospodarirea banilor publici in interes personal", a declarat Popa, facand aluzie la infiintarea ziarului primariei, precum si la contracte pentru lucrari publice atribuite unor firme de constructii ale membrilor PD Bihor. (Ioana Mateas)