Dupa ce liberalul Teodor Melescanu a dat frau liber organizatiilor liberale din tara sa faca orice fel de colaborari la localele din acest an, chiar si cu Partidul Democrat Liberal, reprezentantii PD-L par sa fie, la randul lor, incantati de aceasta idee.

Melescanu a dat libertate totala

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a precizat vineri, la Galati, ca organizatiile liberale din teritoriu au libertatea sa se asocieze si sa colaboreze cu orice formaĆ¾iune politica, atata timp cat ii poate ajuta sa obtina un scor electoral cat mai bun. "Pe plan national, strategia noastra este de a participa singuri la alegerile locale. In acelasi timp, organizatiile au libertatea de a-si face propriile lor discutii si negocieri, astfel incat sa-si maximalizeze posibilitatile de a obtine un scor foarte bun. Nu i-am limitat in niciun fel, nu le-am dat niciun fel de directie spre care sa mearga", a precizat Teodor Melescanu.

Totodata liderul liberal nu a exclus nici asocierile dintre liberali si organizatiile democrat-liberale din teritoriu, o aliere electorala cu fostii colegi din Alianta D.A., daca aduce voturi, parand a fi chiar interesanta pentru liberali.

Toader cocheteaza cu ideea



Cand a auzit ce planuri au liberalii, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal, Mircea Nicu Toader, a spus ca nu are nimic impotriva ideii liberalilor, mai ales ca organizatiile PD-L din teritoriu au primit o libertate asemanatoare de la centru pentru a face colaborari care sa le sporeasca sansele la alegerile locale. "Fiecare partid isi face strategia si noi avem aceeasi opinie, deci la nivel local organizatiile Partidului Democrat Liberal, in functie de conditiile specifice ale alegerilor locale, pot face intelegeri politice in avantajul, in primul rand, al PD-L si apoi in interesul cetatenilor pentru a crea o majoritate stabila, deci nu avem niciun fel de restrictii nici noi", a spus Mircea Nicu Toader, amintind ca, daca va fi nevoie, organizatia pe care o conduce ar putea foarte bine sa colaboreze cu filiala judeteana a PNL.