Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: PSD-ului cine si cand ii va prezenta scuze?. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Pentru astazi, o intrebare foarte scurta, prilejuita de momentul penibil care s-a petrecut la recent incheiatul Consiliu National al PNL de la Pitesti. Cunoasteti, desigur, incidentul care l-a avut drept protagonist pe domnul Teodor Atanasiu, prim-vicepresedinte PNL. Domnia sa nu a putut sa-si sustina discursul din cauza colegilor care i-au strigat sa isi ceara scuze. De la niste stenograme i se trage si domnului Atanasiu, pentru ca numai niste pardalnice de stenograme pot face atat de mult rau (sau bine, cred unii) in politica romaneasca.
Nu detaliez incidentul, regretabil pentru intreaga clasa politica, nici nu incerc o satisfactie constatand ca asa-zisul mare PNL este inca format din PNL si PDL, unitatea de actiune si gandire clamata public fiind o unitate de masura inca neaplicabila. Fara indoiala, fostii membri PDL s-au simtit tradati in avans de declaratiile facute de un liberal de prim rang, domnul Atanasiu. Cu ochii mintii, s-au si vazut scosi dintr-o viitoare guvernare fantoma, condusa de un premier la fel de fantomatic.
Ce vreau sa intreb acum, public, este: noua, PSD-ului, cine si cand ii va prezenta scuze?!
Pentru ca si noi, stimati colegi, si noi am fost tradati. Eram, aduceti-va aminte, parteneri cu PNL in Uniunea Social Liberala, pana intr-un moment cand brusc, n-am mai fost! Un calcul gresit, o razgandire si o gandire in termeni care le scapa chiar si liberalilor din teritoriu au stat la baza acestei decizii de a rupe USL. Ce-au facut liberalii? Au fuzionat tocmai cu cei pe care inca nu terminasera sa ii injure si sa-i critice, pentru a ne injura si critica pe noi. Poate simteau nevoia unui repertoriu nou, nu stiu, dar tradarea, in orice caz, a fost dubla.
Am ramas doar noi si programul de guvernare al USL. Daca vreti, pentru ca tot e din nou la moda sintagma, nu neaparat noi am fost tradati cat interesul national.
Poate si noi meritam niste scuze, dar mai cu seama romanii care au votat USL, au avut incredere in USL-ul in care PNL juca un rol atat de important.
Si, desi o vorba din popor spune ca niciodata nu e prea tarziu, tare ma tem ca scuzele astea n-or sa vina niciodata.