Liberalii si-au continuat luni campania electorala impotriva presedintelui suspendat, acuzandu-l ca-si face propaganda pe banii grupurilor de interese, reunite in jurul lui Casuneanu, Bucsaru si Umbrarescu.
Deputatul Relu Fenechiu, membru al Biroului Politic Central, s-a intrebat retoric "Cine plateste facturile dlui Traian Basescu", in conditiile in care numai mitingul de la Iasi a costat peste jumatate de milion de euro, iar oamenii au fost adusi cu autobuzele din toata tara si au primit bani, cazare si au fost plimbati la obiectivele turistice din zona. "Imi pun intrebarea de unde are imensele sume de bani acest om integru care are dosare penale in legatura cu Flota, casa din Mihaileanu etc", a declarat retoric Fenechiu.
"Aplaudacii lui Basescu sunt platiti de camarila lui Basescu, de oamenii pe care Basescu nu ii pomeneste atunci cand vorbeste de oligarhi, de oamenii care au datorii la Basescu in urma contractelor grase cu statul. Debitorii Casuneanu, Bucsaru, Umbrarescu vor dori sa-si recupereze toate investitiile facute in Traian Basescu, ba chiar sa le ia inapoi cu plus valoare", a adaugat deputatul liberal. De asemenea, el a sustinut ca unii oameni au fost adusi cu forta la miting.
"Am vazut oameni adusi cu forta. Am avut discutii cu mai multi dintre ei si mi-au spus ca au venit la Iasi intr-o excursie, au vizitat obiective, au primit bani si au fost hraniti", a completat Fenechiu, subliniind ca "un Basescu fara putere nu va mai fi interesant pentru cineva, nici macar pentru Elena Udrea".

Boc face campanie pe bani publici

La randul sau, deputatul PNL de Cluj Horea Uioreanu a sustinut ca in municipiul Cluj-Napoca au fost montate "zeci de panouri electorale", toate apartinand PD.
"In municipiul Cluj-Napoca au aparut panouri electorale cu zecile, dar pe aceste panouri apar doar afisele PD. Inteleg ca domnul Boc, pe bani publici, face campanie directa PD", a spus Uioreanu. Totodata, Cristian Busoi, deputat PNL de Timis, a declarat ca sustinatorii presedin-telui suspendat intretin "o campanie murdara". "In cursul noptii trecute, sustinatorii lui Basescu de la PD si PLD au distrus si vandalizat 46 dintre cele 70 de panouri in care transmiteam mesajul no-stru de a vota DA la referendumul din 19 mai", a adaugat Busoi.