Lia Olguta Vasilescu, senator PSD, a anuntat, joi, ca in cazul in care motiunea de cenzura impotriva Executivului va fi respinsa de Parlament, PSD va ataca a Curtea Constitutionala, in 24 de ore, ambele legi asumate de Guvernul Boc.
"Dorim sa intarim ideea ca suntem pregatiti si, in cazul in care aceasta motiune nu trece, sa facem toate demersurile constitutionale posibile pentru a impiedica taierile de pensii si de salarii. Noi ne dorim sa treaca si, in acest sens, absolut toti parlamentarii nostri vor fi prezenti si vor vota cu bilele la vedere. Suntem pregatiti si pentru planul B. In cazul in care motiunea va fi respinsa de catre Parlament vom ataca in 24 de ore la Curtea Constitutionala aceste legi pe care Guvernul si-a asumat raspunderea", a precizat senatorul PSD joi.
Lia Olguta Vasilescu a spus ca departamentul juridic al PSD a redactat deja textul care va fi transmis Curtii si care se refera la garantarea dreptului la proprietate si neretroactivitatea legilor. "Juristii PSD au consultat si practica CEDO in materie. Aceasta se refera la faptul ca pensia constituie un drept asimilat dreptului de proprietate, iar diminuarea cuantumului sau reprezinta o discriminare nelegala. Numai in regimurile totalitare, (...) de tip fascist sau comunist s-au anulat drepturi anterior stabilite. Noi stim ca Traian Basescu isi doreste un regim totalitar in Romania, dar vom face toate demersurile constitutionale ca acest lucru sa nu se intample", a subliniat senatorul social-democrat.