Biroul Permanent National al PDL si-a dat acordul pentru ca executivul sa-si asume raspunderea pe cele doua proiecte de lege, in eventualitatea in care cele doua proiecte nu-si vor finaliza traseul legislativ obisnuit in termen de zece zile.
Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ca liderii partidului i-au mandatat pe liderii de grup sa determine accelerarea procedurilor parlamentare, astfel incat cele doua legi sa fie adoptate fara a mai fi nevoie de asumarea raspunerii.
"Este vorba de Legea invatamantului, dar si Legea salarizarii unice si, daca nu se va rezolva aceasta problema in urmatoarele zece zile, guvernul sa-si pregateasca asumarea raspunderii cu aceste doua proiecte mari in fata parlamentului", a declarat Flutur dupa sedinta Biroului Permanent National.
Flutur a spus ca PDL nu are temeri legate de faptul ca asumarea ar putea determina depunerea unei motiuni de cenzura din partea opozitiei, in conditiile sprijinului unor parlamentari din coalitie fata de propriul guvern ar putea fi oscilant. "Daca am sta dupa opozitie care-si face guvern ba la soare, ba din umbra sau mai apare vreo gripa ceva, atunci nu am mai guverna deloc", a spus Flutur referitor la faptul ca guvernul a decis sa grabeasca procedurile.
De asemenea, democrat-liberalul a spus ca executivul isi va asuma raspunderea pe proiectul Legii educatiei nationale, asa cum a fost acesta adoptat de catre Camera Deputatilor. Prin acest procedeu, va fi respectata si cerinta Curtii Constitutionale care a impus ca proiectele de lege organice de o asemenea importanta au nevoie sa fie dezbatute in parlament, dar si in cadrul opiniei publice.