Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, a declarat marti ca spera ca Parlamentul sa adopte pana la sfarsitul lunii noiembrie legea privind introducerea votului uninominal.
De altfel, Comisia pentru elaborarea Codului electoral a finalizat marti legea de introducere a votului uninominal, astfel ca actul normativ va fi trimis la Senat pentru a intra in dezbatere. "Comisia a renuntat la o solutie care practic bloca avansarea legii catre Senat, si anume la introducerea in corpul legii a desemnarii colegiilor uninominale", a declarat, presedintele Comisiei de Cod electoral, deputatul PNL Mihai Voicu.
La randul sau, vicepresedintele Comisiei de Cod electoral, deputatul PD Valentin Iliescu, a precizat ca decizia de a debloca legea privind introducerea votului uninominal reprezinta doar "o replica politicianista" a parlamentarilor la "imboldul" dat de presedintele Traian Basescu. "Decizia fulger de azi (marti - n.r.), de a trece fara dezbatere raportul, poate parea o deblocare a situatiei privind introducerea votului uninominal. Eu cred ca azi a fost doar o replica politicanista la imboldul presedintelui Basescu de a impulsiona Parlamentul in adoptarea acestei legi", a spus Valentin Iliescu.