O serie de proiecte de legi aprobate de Guvernul Nastase si aflate in dezbaterea Senatului au fost restituite institutiilor initiatoare, urmand ca Guvernul sa decida daca le va sustine sau nu in continuare.
Printre proiectele restituite se afla si actul normativ care reglementeaza situatia juridica a bunurilor care au apartinut fostului suveran al Romaniei, Mihai I.
Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat ieri ca proiectul privind bunurile fostului rege Mihai I a fost restituit initiatorului conform procedurilor Senatului, urmand ca, la reintoarcerea in Parlament, sa fie reintrodus pe ordinea de zi a Senatului in procedura de urgenta.
Alte doua proiecte de legi restituite institutiilor initiatoare se refera la despagubirea persoanelor care au constituit depozite la CEC inainte de 1989 pentru cumpararea de autoturisme Dacia, respectiv la masurile de sprijin pentru romanii din strainatate, urmand sa se stabileasca daca acestea trebuie retrase definitiv sau modificate.