Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor a amanat dezbaterile la proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, din cauza absentei ministrilor Muncii si Finantelor, transmite Agerpres.
In deschiderea sedintei, vicepresedintele comisiei, Ioan Cindrea, conducatorul lucrarilor, i-a informat pe colegi ca exista o solicitare din partea pensionarilor ca valoarea punctului de pensie sa se mentina la 45% din salariul mediu brut pe economie. "Este o propunere rezonabila si va rog sa tinem cont de ea in dezbaterile noastre", a spus Ioan Cindrea. In continuare, vicepresedintele Comisiei pentru munca a aratat ca este depusa o propunere a fostului ministru de Finante, Sebastian Vladescu, potrivit careia, incepand de anul viitor, valoarea punctului de pensie sa se stabileasca prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru 2011. Ioan Cindrea a intrebat daca Ministerul de Finante, respectiv noul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu, isi mentine aceasta propunere. Intrebarea vicepresedintelui comisiei a ramas fara raspuns, deoarece Ministerul Finantelor Publice nu a avut niciun reprezentant la dezbateri.
In aceste conditii, deputatul Cristina Ancuta Pocora a propus suspendarea sedintei pana la venirea ministrilor Finantelor si Muncii. Votul (noua pentru, sase impotriva si o abtinere) a suspendat lucrarile comisiei fara ca aceasta sa fi reusit sa inceapa dezbaterile asupra proiectului de lege.