Cronica Romana : Social-democratii nu vor vota legea asistentei sociale
Senatoarea PSD Lia Olguta Vasilescu a respins acuzatiile ex-ministrului muncii, Sebastian Lazaroiu, potrivit carora opozitia blocheaza legea asistentei sociale in Parlament, precizand ca PSD se va opune proiectului de lege care-si propune "sa taie cu toporul’’. "Noi ne intrebam cum este posibil sa acuzi opozitia pentru faptul ca nu-ti trece legile prin Parlament cand tu, Guvern, ai majoritate in Parlament.
Sigur ca ne vom opune unei asemenea legi pentru ca nu poti scadea numarul de asistati daca nu stii cati sunt in Romania, dupa cum a recunoscut chiar domnul La¬zaroiu cu atata candoare. Practic, nu se intampla altceva decat sa se taie cu toporul asa cum ne-a obisnuit Guvernul Boc pana acum, dupa niste calcule facute probabil de domnul ministru Ialomiteanu, cel mai incompetent ministru de finante pe care l-a avut Romania din Epoca de Piatra pana acum’’, a adaugat senatorul PSD.
De aemenea,Olguta Vasilescu a precizat ca PSD considera deosebit de grave declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora autostrada Bechtel nu se mai construieste pentru ca s-a incheiat un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure. Ea a spus ca social-democratii lucreaza la doua scrisori care vor fi adresate ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Giten¬stein, si companiei Bechtel.
Totodata, ea a spus ca PSD va cere presedintelui Traian Basescu sa faca pu¬blice toate dovezile privind "potentiale interese sau acte de coruptie" in legatura cu contractul Bechtel. In context senatoarea PSD a reamintit faptul ca in 2004 costul total al autostrazii Transilvania, pentru 415 kilometri, era de 2,5 miliarde de euro, adica 5,5 milioane de euro pentru un kilometru.