Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat vineri ca, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat alegerile prezidentiale, Catalin Voicu ar fi fost ministru de Interne in acest moment.
"Daca aceste stenograme sunt autentice, ele arata un singur lucru, dupa parerea mea. Sunt lucruri pe care eu le stiam, nu la nivelul asta, al unor conversatii, si sunt lucruri pe care presedintele le spune de foarte mult timp si apasat in aceasta campanie, ele arata cam ce s-ar fi intamplat in Romania daca ar fi castigat alegerile Mircea Geoana. Este un lucru pe care presedintele l-a spus dupa ce a castigat alegerile, ceva de genul 'nici nu stiu romanii pe langa ce au trecut', dar ca intotdeauna au fost mai intelepti si au stiut, au avut un instinct de ultim moment", a declarat Sebastian Lazaroiu, comentand pe marginea stenogramelor aparute in presa si in care sunt reproduse conversatii dintre senatorul PSD Catalin Voicu si magistrati, oameni de afaceri sau politicieni.
"Sunteti convinsi ca si mine ca acest om, Voicu, daca ar fi castigat Mircea Geoana era ministru de Interne in momentul asta in care vorbim? El a fost intr-o competitie in interiorul partidului pentru functia de ministru de Interne si a pierdut la doua sau trei voturi in favoarea lui Oprea, nu putem sa spunem ca e o amenintare necredibila. Omul asta era ministru de Interne acum, va garantez, daca castiga Mircea Geoana, iar daca acceptam ca el era ministru de Interne citim stenogramele si ne imaginam cum aratau institutiile din Romania", le-a spus Lazaroiu realizatorilor unei emisiuni de la Realitatea, la care a luat parte, precizand ca in proportie de 90% crede ca asa ar fi stat lucrurile.
In contextul acuzatiilor aparute inca din campania pentru prezidentiale si care vizau stenograme si inregistrari, Lazaroiu a spus ca stenogramele din cazul Voicu trebuie privite cu prudenta. "Haideti sa le luam cu mare prudenta, si mie mi se pare citind asta ca omul respectiv este un gargaragiu care poate vorbi de oameni pe care i-a cunoscut si ajutat fara sa fie asa. Genul asta de stenograme pot strica imaginea unui om nevinovat, de-aia trebuie luate cu multa prudenta", a spus consilierul prezidential.
"Sa le luam cu prudenta, sa judecam in ambele situatii, daca sunt autentice sau daca nu. Nu pot sa nu remarc faptul ca au aparut in presa indata ce au ajuns la Comisia juridica din Senat si au fost desigilate", a mai spus Sebastian Lazaroiu.
Concluziile lui Lazaroiu: 1) Ce bine ca a castigat Basescu si nu Geoana; 2) Catalin Voicu este un gargaragiu care ar fi putut ajunge ministru; 3) Stenogramele au ajuns in presa de la Senat. Deci pana la urma cel incriminat e tot Mircea Geoana, ceea ce demonstreaza ca tinta urmarita de Traian Basescu prin cazul Voicu este incriminarea celui de-al doilea om in stat, adica presedintele Senatului.