Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu arunca vorbe viclene la adresa PSD. Toata lumea stie ca Basescu este motorul care anima manevra infiintarii noului partid de centru-stanga al parlamentarilor dezertori din PSD si PNL (asa-zisi independenti). Ei bine, Lazaroiu afirma ca aparitia noului partid este in avantajul PSD! Ba mai mult, indiferent de soarta acestei noi formatiuni, PSD ar iesi intarit, avand parte de competitie pe zona de stanga pe care o reprezinta.
"Paradoxal, crearea acestui partid de centru-stanga este numai si numai in avantajul PSD, or mai fi si alte efecte perverse, dar efectul principal este pentru PSD. PSD nu a mai reusit sa creasca din 2004 incoace din cauza faptului ca nu a avut competitie. Daca PD-L si PNL acum merg la peste 50% din alegeri, acest lucru nu s-a intamplat in anii trecuti si cred ca este efectul competitiei in momentul in care PNL si PDL s-au proclamat amandoua de centru-dreapta si au intrat intr-o competitie de idei, de programe, sigur, si mai la nivelul mocirlei, le-a ajutat pe amandoua. PSD nu a avut competitor din 1992", a explicat Sebastian Lazaroiu, comentand aparitia UNPR, noua formatiune de centru-stanga pe care actualii parlamentari independenti o pregatesc in aceasta perioada.
Lazaroiu a aratat ca acest nou partid poate ajunge in situatia APR din 1997, dar poate la fel de bine sa aiba succes, acest lucru depinzand de liderii pe care aceasta formatiune ii va scoate in fata, precum si de programul propus electoratului.
"Ei se misca coerent, se pare ca au niste pasi pe care ii urmaresc si un traseu bine stabilit. Faptul ca vor sa creeze un partid politic, sa se aseze in opozitie cu celalalt partid de centru-stanga mi se pare coerent, mai ales ca am spus cu multi ani in urma ca PSD are o problema de reprezentare, e o problema mai veche a PSD", a spus consilierul presedintelui Basescu.