Laura Cernahoschi (foto) publica pe voxpublica.realitatea.net articolul intitulat 'PDL trebuie sa-si "ucida" parintele. Cum lucreaza Basescu pentru Blaga', pe care il puteti citi in continuare.

PDL, in formula actuala, nu mai are nicio sansa la viitoarele alegeri. Nici milioane de galeti portocalii, nici sute de autobuze dedicate turismului electoral nu vor salva partidul de guvernamant de o soarta cruda. Ma tem ca, avandu-l pe Boc in frunte, cu trena dusa de Udrea, PDL risca sa ajunga pe "centura politicii". Boc nu e omul providential, demn de medalii, care ne-a scos din criza, pe care incearca sa ni-l prezinte acolitii lui Basescu. Este un incompetent care conduce un guvern de incompetenti (pe alocuri corupti), care a facut ca Romania sa fie una din ultimele tari europene care va iesi din criza, iar atunci cand va iesi o va face doar pentru ca ne vor trage de par in sus exporturile catre alte tari mai norocoase. Electoratul intelege asta si o simte pe propria piele.
Tandemul Boc-Basescu nu va mai avea un cuvant greu de spus in politica, cel putin multa vreme de acum inainte. Singura sansa a PDL este sa fie condus de un "rebel", care "ucide" in mod simbolic figura tatalui politic - ca sa facem referire la un concept freudian. Cu cat se pune Basescu mai de-a curmezisul lui Blaga, cu atat acesta devine mai simpatic publicului larg. Asa cum s-a intamplat si la demisia acestuia. Nu degeaba spune Basescu ca Blaga este "preferatul" televiziunilor de stiri - cele doua infame televiziuni la care face referire tot timpul. S-ar putea ca PDL sa beneficieze de pe urma "simpatiei" de care se bucura Blaga acolo.
La randul lor, reformistii din PDL, "Naivii" - cum i-a etichetat tatal lor politic - ar trebui sa inteleaga ca, daca vor juca pe cartea Boc, ideea lor sincera de doctrina populara in Romania nu va mai avea nicio sansa. Iar Blaga va trebui sa faca in primul rand eforturi de a scapa de eticheta de picior al tripletei BVB.
Ca un PS: Daca Basescu a ajuns sa se bata cu Cezar Preda (un PDL-ist onest, din cate se pare), la numar de voturi, inseamna ca nu prea mai e ce a fost.