In cadrul unei conferinte de presa, senatorul PNL Emilian Francu (foto) a raspuns la o intrebare privind initiativa senatorului Dan Voiculescu cu privire la cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Francu a raspuns ca este "prea devreme, iar PNL nu o va sustine".
"Este prea devreme ca PNL sa se ralieze unei astfel de cereri. Nu este momentul pentru suspendarea lui Traian Basescu din functie. Acest moment va fi unul oportun atunci cand vor fi alegerile parlamentare ca cele doua scrutine sa se suprapuna. Atunci va fi oportun sa il suspendam pe Basescu. Treaba de acum este o problema personala a domnului Voiculescu si a domnului Ponta. Ei isi doresc alegeri anticipate si, chiar daca Basescu a scazut in popularitate, nu se stie daca referendumul va avea rezultatul dorit de PSD", a precizat Francu.
Tot in cadrul conferintei de presa, parlamentarul valcean i-a luat apararea primarului PDL al municipiului Ramnicu Valcea, Romeo Radulescu. "Toata lumea am vazut ca il critica pentru santierele incepute de acesta. Eu zic sa il lasam sa lucreze, este foarte bine ca Ramnicul a iesit din acea degringolada survenita in urma arestarii lui Mircia Gutau si ca acum se lucreaza. Ar fi indicat sa il lasam pe Romeo Radulescu sa isi duca mandatul pana la capat", a conchis senatorul liberal.