Presedintele Ion Iliescu le-a multumit ieri colaboratorilor sai din cadrul Administratiei Prezidentiale. La venisajul expozitiei “Din fotocronica unui mandat - 2000-2004“, realizata de fotograful sau oficial, Iliescu a rostit un mic discurs cu o voce tremurata si stapanindu-si cu greu lacrimile.
El a apreciat munca oamenilor “devotati, tacuti, modesti, discreti, daruiti, responsabili“, care nu au iesit niciodata in fata si care au lucrat in aparatul Administratiei Prezidentiale.
Emotia presedintelui a fost evident provocata de cuvintele purtatorului sau de cuvant, Corina Cretu, cu care colaboreaza de peste zece ani. Ea spus ca, dupa turul doi al alegerilor prezidentiale, a citit pe Internet mai multe mesaje in legatura cu scrutinul de duminica. Intr-unul dintre mesaje scria ca toata lumea vrea sa voteze candidatul perfect, dar acesta nu candideaza niciodata. Cretu a marturisit ca replica ei la acest mesaj este ca Ion Iliescu nu este perfect, dar a fost “omul potrivit la locul potrivit“.
Ea i-a multumit lui Ion Iliescu pentru ceea ce a insemnat pentru tara si pentru colaboratorii sai si a spus ca, multi ani de acum incolo, Romania nu va mai avea ocazia sa aiba un om de o asemenea decenta ca Iliescu.