Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 8 februarie 2011.
• Nu-i asa ca va simtiti mai bine, cand vedeti la televizor ca se face dreptate in vami si politie ? Parca mai uiti si de preturi, si de pensii micsorate, si de somaj, si unde s-or fi dus miliardele imprumutate de la FMI, si de... Altii sunt cei corupti, nu El si cu echipa lui. Asta e teoria manipulatorie a "centrului imaculat". E rezultatul strategiei din laboratoarele de la Cotroceni, care la asta lucreaza, la manipularea opiniei publice. O sa ma intrebati, de unde stiu, ca sediul lor e la Cotroceni ? Pai, nu Basescu e cel care a anuntat inca din ianuarie, ce arestari vor avea loc in februarie ? V-ati intrebat vreodata de ce Sebastian Lazaroiu, sociolog specializat in manipularea electoratului, e cel mai apropiat colaborator al mult iubitului si stimatului nostru Conducator, cand noi suntem in plina criza si era mult mai necesar consilierul pe probleme economice, Bogdan Teodoriu. Uite, d-aia ! Daca nu mimau, ci ar fi luptat cu adevarat impotriva coruptiei, de ce le-a trebuit atata vreme sa vada, ceea ce se stia de mult. Pe de alta parte, se dovedeste ca Sarkozy si Merkel au avut dreptate, cand au refuzat Romania in spatiul Schengen: e prea multa coruptie pe malurile Dambovitei.
• La inceput, procurorii, care i-au anchetat pe vamesi si politisti, le-au cerut acestora sa vorbeasca, apoi le-au cerut sa taca. Asta cand au vazut ca spaga mergea mai sus, si mai sus, si mai sus.
• Cateva cifre, din care veti intelege dimensiunile realizarilor echipei Basescu-Boc. De la 13% din PIB, datorie publica, echipa victorioasa a adus datoria publica la 40% din PIB. Cheltuielile bugetare din 2010 au fost cu 4,2% mai mari ca in 2009, cu toate ca s-au facut concedieri in masa, au fost reduse salariile, pensiile etc. Urmarea a fost pe dos, adica o scadere economica la nivelul intregului an. Pentru ce s-a cheltuit de la buget cu 4,2% mai mult ? Ca sa scada PIB-ul ? Ori nu-s sanatosi, ori banii s-au dus in conturile clientelei politice a echipei Basescu-Boc. Alte cifre: Isarescu a confirmat cresteri de preturi la combustibili, electricitate etc si a anuntat ca si inflatia se duce in sus spre 4%. Daca, acum, Isarescu spune 4%, inseamna ca vom avea o inflatie aproape dubla la sfarsitul anului. Pana si Blaga l-a avertizat pe Boc: Guvernul sa termine cu masurile dure, fiindca nu poti intinde prea mult ata. S-ar putea rupe.
• Eu, unul, am apreciat mereu selectia echipei de parlamentari facuta de UDMR. Oameni bine pregatiti si care, in plus, respecta politica pasilor mici, fixata inca din 1995 la Brasov, cand autonomia teritoriala pe criterii etnice a fost inclusa ca obiectiv major in Programul Politic al UDMR. Dupa ce, de-a lungul anilor, a sarit dintr-o guvernare in alta ca sa-si atinga obiectivul, acum Marko Bela a aruncat nada pentru naivi. Cica, UDMR nu e legat de nici un partid si asteapta clarificari pe tema minoritatilor, din partea Opozitiei unite sub numele de USL. In traducere, "Ce ne dati sa trecem din barca lui Basescu in barca voastra ?" Marko isi inchipuie ca noi, ceilalti, nu stim ca UDMR-ul are mare nevoie, el insusi, sa-l paraseasca pe Basescu, ca sa mai intre in Parlament, pentru ca ungurii din Romania sunt tot atat de nemultumiti de echipa Basescu-Boc din care face parte si UDMR, ca si romanii din Romania. In fond, de ce sa nu incerce el sa mai obtina niscaiva drepturi suplimentare pentru minoritatea pe care o reprezinta, fiindca nu e vinovat cine cere, ci cel care da.
• Dupa validarea sa profesionala - a se citi, la primaria sectorului 3 se fura banul public cu legea in mana, ca asa-i la PDL - Liviu Negoita, primarul acestui sector, a fost rugat de Basescu sa preia presedintia PDL si, posibil, un viitor guvern PDL-UNPR. Basescu nu mai stie ce sa inventeze. A scapat partidul din mana. Ma tem ca nu mai are solutii si va trebui sa se ceara singur afara. V-am mai spus. La PDL se discuta cu pistoalele pe masa, deoarece "capo di tutti capi", de cand e huiduit la scena deschisa, si-a cam pierdut autoritatea.
• Prigoana se cere afara din Parlament. El a solicitat concediu paternal pentru 2 ani, adica pana dupa alegeri. Probabil, cand se va intoarce din concediu, o sa vrea sa-si reia vechiul loc de munca de deputat, asa, fara alegeri, ca asa e legea. Il duce mintea la machiaverlacuri. Sau poate ii e si lui jena de ce face pe-a acolo.