Candidatul PNL, Ilie Bolojan, acuza dur modul in care democratii au incercat sa dea vina pe adversarii lor politici in cazul demisiei lui Marcel Bolos. Candidatul liberal s-a aratat nemultumit de faptul ca democratii au incercat sa sugereze ca altcineva decat Bolos ar fi trimis comunicatul de presa in care directorul Administratiei Imobiliare Oradea isi anunta retragerea din campania electorala.
"Numai votul din 1 iunie ii mai poate opri, la ce tupeu au acesti oameni. Aceasta gasca, ce a spus ca altii au utilizat acel mijloc de comunicare, credea ca prin metodele specifice ei rezolva problema. Aceasta arata ce mentalitate au si pana unde sunt in stare sa mearga", a declarat Bolojan in conferinta de presa de ieri.
Acesta se arata increzator in faptul ca oradenii vad ceea ce se intampla si la alegeri vor sti cum sa voteze. "Doar electoratul ii mai poate opri pe acesti oameni", a mentionat candidatul PNL la Primaria Oradea.
In ceea ce priveste problema defrisarilor din centrul municipiului, dar si cea a investitiilor din parcurile oradene, Bolojan considera mult prea mare suma alocata de municipalitate la acest capitol. "La noi, in Oradea, ce nu poti ingradi, se taie. Sa dai peste 50 de miliarde de lei vechi pentru peisagistica este jignitor. Nu are nicio legatura cu politica si nici cu decenta. Practic, pui carul inaintea boilor si stai linistit", a mai adaugat fostul prefect. El nu a scapat din vedere nici faptul ca parcurile au fost ingradite, dar nimeni nu le inchide.
Referitor la proiectele de mediu pe care doreste sa le impuna impreuna cu echipa sa, Bolojan a enumerat ca fiind foarte importante impunerea catre operatori a golirii in fiecare zi a containerelor, spalarea acestora, realizarea unei statii de sortare, utilizarea apei geotermale si a panourilor solare, realizarea unei statii de sortare pentru deseurile care vor fi duse la groapa ecologica. "Curatenia trebuie facuta tot timpul, nu numai cand sunt alegeri", a declarat in incheiere Bolojan.