O noua saptamana, o noua sedinta a biroului Coalitiei de guvernare. Liderii PSD si cei ai PD-L se reunesc astazi, de dimineata, la Guvern in sedinta saptamanala pentru a pune pe tapet noile probleme cu care se confrunta.
PD-L doreste urmarirea penala a lui Adrian Nastase si astepta un raspuns de la procurorul general pentru a vedea daca il aduc din nou pe fostul premier in fata votului Camerei Deputatilor fortand limitele Constitutiei si ale legalitatii. Pe de alta parte, social-democratii au batut palma cu liberalii si cer urmarire penala pentru ministrul Tineretului Monica Iacob-Ridzi, acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice si delapidare.
Nici democrat-liberalii nu au stat cu mainile in san si s-au aliat cu PNL pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru ministrul PSD-ist al Mediului, Nicolae Nemirschi. Monica Iacob Ridzi este acuzata ca a semnat atribuirea fara licitatie a sumei de 620.000 de euro unor firme de apartament si ca a platit 75.000 de euro pentru o scena. Nemirschi este acuzat ca a semnat pentru atribuirea, legala, a unui contract de 500.000 de euro unei firme de publicitate.
In ceea ce priveste legea unica a salarizarii, exista toate informatiile necesare pentru a finaliza acest proiect, urmand sa se faca si evaluarea financiara privind impactul bugetar al aplicarii acestei legi. Inca mai sunt cateva detalii ce privesc rotunjirea unor coeficienti, insa nu se va depasi termenul de 30 iunie stabilit.