Stirile sunt contradictorii: ba ca Sorin Oprescu nu mai candideaza, ba ca-si anunta candidatura in chiar ziua grevei generale. Conform ultimei stiri pe aceasta tema, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit sambata la Brasov cu prietenii sai din judet pentru a discuta despre intentia sa de a candida la presedintie. Presa nu a avut acces la discutii.
"Nu poti sa faci nimic pana nu stabiliesti foarte clar gradul de acceptabilitate si de simpatie al oamenilor si dorinta de a schimba ceva. Am mers si merg in continuare si azi si maine prin tara, pentru ca mai am cativa prieteni de consultat si dupa aceea, asa cum am promis, iau decizia definitiva. Am mers acolo unde am prieteni de ani si ani de zile, oameni care imi spun in fata ceea ce gandesc si asta este foarte important", a declarat Oprescu, la finalul intalnirii.
Intrebat cand va avea loc lansarea candidaturii sale, Oprescu nu a precizat data, dar a spus ca nu va fi o mare lansare, pentru ca nu si-a dorit niciodata ipostaze cu cantece si zgomot, ci va fi o lansare "cu modestie si bun simt", la Bucuresti.
Intrebat cu cine va face alianta daca va ajunge in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, Oprescu a spus ca are sentimentul ca va ajunge in turul doi. "O sa ma intrebe dansii pe mine, o sa-mi propuna o serie intreaga de aliante. Daca voi ajunge la Cotroceni, o sa rasufle usurati romanii ca au parte de normalitate", a adaugat Oprescu.
Deocamdata, de partea organizatorica a vizitelor lui Oprescu in tara se ocupa Octav Cozmanca. "Este un om hotarat, care ma onoreaza pentru ca doreste sa lucreze cu mine si sa ma sprijine. Cunoaste foarte bine ce are de facut si ii multumesc ca a venit langa mine. Dupa ce vom fi validati, voi prezenta si echipa de campanie", a spus Oprescu.