Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica cu titlul: "Cateva valori mereu necesare: loialitate, bravura, patriotism si rigoare", pe care o puteti citi in continuare.

Pe 25 octombrie, ca in fiecare an, sarbatorim Ziua Armatei Romane, prilej de reflectie cu privire nu doar la destinul nostru istoric de pana acum, ci si la viitor, la drumul pe care il vom urma de acum inainte si mai cu seama la felul in care vom face fata provocarilor ce ne asteapta.
O cercetare sociologica de data recenta arata ca, fata de inceputul anului (martie 2013), increderea in toate institutiile statului a scazut. Ramane constanta increderea in armata si biserica, cu o usoara inversare fata de anii trecuti, cand biserica era prima la capitolul incredere. Acum, pe primul loc este armata, desi diferentele sunt foarte mici. Astfel, in septembrie 2013, increderea in armata era de 64,6%, fata de 65,4%, in iulie 2013, iar increderea in biserica era de 65,2%, in septembrie 2013, fata de 63,9%, in iulie 2013. Cercetarea citata a fost efectuata in perioada 10-17 septembrie, pe un esantion de 1.050 de persoane, cu o marja de eroare de plus/minus 3%.
Un sociolog va explica repede, cu argumente stiintifice, ca perceptia asupra Armatei Romane nu mai coincide cu cea din anii trecuti, cand era vazuta ca o institutie traditionala, reprezentand o societate asemenea. Astazi, Armata Romana este definita mult mai rece, mai rational, criteriile judecatilor fiind de ordin politic si geopolitic. Armata Romana este partenerul altor armate straine. Nu mai apara doar Romania, ci si alte teritorii sau, formulare oarecum criptica, ,,obiective strategice".
In ciuda acestor realitati, o suma de valori specifice armatei s-au pastrat si dau masura increderii de care se bucura aceasta institutie si acum, ca si in trecut. Ele sunt loialitatea, bravura, patriotismul si rigoarea. Sunt trasaturi de care statul si cetatenii au in continuare nevoie, pe care trebuie sa le exersam nu doar in momentele de criza, prea multe in ultimii ani, ci in viata de zi cu zi.
La ceas aniversar, ma alatur celor care ureaza Armatei Romane un calduros si sincer ,,La multi ani!".