Inpolitics il citeaza pe Bogdan Teodorescu: "Suntem in situatia sinistra de a compara relele sefului statului". Puteti citi in continuare opinia analistului politic despre noul scandal in care este implicat presedintele Romaniei, acuzat ca ar fi palmuit un turist roman pe malul marii.
Desi nu avem probe care sa demonstreze cu certitudine ca presedintele Traian Basescu l-a carpit cu o palma pe un avocat, la Neptun, cert este ca nimeni din societatea romaneasca nu s-a gandit ca seful statului chiar nu ar fi in stare de o astfel de iesire nervoasa, atrage atentia analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics.
Verdictul lui este unul singur: "Acum 6 luni vedeam cum Traian Basescu paleste un copil, acum auzim ca a carpit un avocat. Cel mai grav este ca Basescu palmuieste zilnic tara asta pe care a dus-o de rapa si a ingropat-o din punct de vedere economic".
Tot grav este, continua Bogdan Teodorescu, si faptul ca desi nu exista imagini si martori de la incidentul din Neptun, nimeni din societatea romaneasca nu a crezut ca seful statului este incapabil de astfel de pozne violente.
"Important este ca nimeni nu s-a gandit ca episodul acesta nu a putut sa nu se intample. Acum 6 luni aveam imagini pe video cum un copil era palit. Acum, din contra, nu mai avem nimic. Dar, in pofida acestor aspecte, nu exclude nimeni ca avocatul sa spuna adevarul si ca ar fi putut primi o palma de la Basescu. Este deja vorba despre un patern comportamental care spune foarte multe.
Pe de alta parte, desi nu putem sa bagam mana in foc ca avocatul chiar a fost lovit, deoarece lipsesc cu desavarsire probele pana in acest moment, in conditiile daca aceasta palma a fost data eu ii inteleg foarte bine furia, neputinta si suferinta. Suntem in situatia sinistra de a compara relele sefului statului. Noi stim povestea in care Alexandru Ioan Cuza saruta obrazul lui Mos Ion Roata in locul in care fusese lovit de palma unui boier. Acum, e invers. Voievodul ne trage palme", conchide Bogdan Teodorescu.