"Nu Crin Antonescu, nu Mircea Geoana ar putea fi un Obama pentru Romania, ci Klaus Johannis", este de parere jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
Partidele politice au inteles ca situatia s-ar putea bloca si ca interesul lor este sa lucreze impreuna, a explicat jurnalistul. Daca PSD insista in continuare pe un premier propriu sau incepea negocierile cu PNL, situatia nu ar fi dus nicaieri, considera Cristian Tudor Popescu.
"Un guvern condus de Klaus Johannis poate fi o solutie pe termen mediu si lung in conditiile de criza actuale", spune Cristian Tudor Popescu, care a enumerat, la Realitatea TV, cateva dintre argumentele care il recomanda pe primarul Sibiului pentru functia de premier: este un om politic care si-a probat capacitatea de castiga bataliile politice, este independent, este reprezentant al unei minoritati.
Cine este Klaus Johannis ? Cetatean roman de etnie germana, primar al Sibiului, membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Nascut la: 1959-06-13 in Sibiu. Stare civila: casatorit.
A absolvit studiile de fizica la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Dupa terminarea facultatii a fost mai intai profesor de fizica la Liceul Samuel von Brukenthal din Sibiu. Dupa 1989 a devenit inspector scolar general adjunct iar apoi inspector scolar general al judetului Sibiu.
A castigat trei mandate (2000, 2004, 2008)de primar al municipiului Sibiu.
A initiat numeroase contacte cu investitori straini si cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul sau, Sibiul a fost numit Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2007 (impreuna cu Luxemburg).
Este presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) si senator de onoare al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.
La data de 28 decembrie 2007 i-a fost conferit Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler.