Constiinta unui Liberal de Stanga: M-am saturat de UDMR!

"Razboiul steagurilor" nu este altceva decat o noua forma de santaj din partea UDMR. Care vrea sa intre la guvernare, unde e cald si bine. Au uitat cum e in opozitie. Ei bine, sa puna mana sa invete! Ca n-am ajuns slugile unor gigei aroganti, care n-au aflat ca Imperiul Austro-Ungar e mort si ingropat!
Nu vreau sa mai aud de unguri! Nu vreau sa invete limba romana! Nu vreau sa invete istoria si geografia Romaniei! Nu ma intereseaza nimic din ceea ce fac! Vor sa-si transforne Tinutul Secuiesc intr-un ghetou de cretini? N-au decat! Vor sa se separe de Romania? Cu atat mai bine! O belea in minus!
Cea mai buna solutie, pentru a-i invata ca ne datoreaza acelasi respect pe care il datoram noi lor, este ignorarea lor. Sa ne purtam ca si cand nu ar exista. Suntem suficient de puternici pentru a trece peste eventuala secesiune a Tinutului Secuiesc, care e si acum mort, din punct de vedere economic si social. Cum ar arata in mijlocul unei tari ostile, si furioase din pricina afrontului adus prin secesiune?
Dar de ce sa gandeasca Kelemen si compania? Ei au pierdut ciolanul, si acum orice este bun pentru a reveni la el. Inclusiv confruntarea cu majoritatea si santajul ordinar, facute si cu mana Budapestei, pentru a ne enerva si mai tare. Astia de la UDMR sunt mai odiosi(desi la odiosenie nu prea exista grad de comparatie!) decat politicienii mioritici. Si merita o lectie cat mai dura. Acum!