Curtea de Apel Galati a hotarat ieri ca mandatul de consilier local al independentului Marian Popa a incetat ca rezultat al plecarii acestuia din Partidul Conservator, filiala Galati, formatiunea avand acum posibilitatea legala de a numi o alta persoana in locul sau



Rasturnare de situatie in procesul deschis de conservatorii galateni pentru incetarea mandatului de consilier local al lui Marian Popa. Dupa ce, initial, justitia galateana a decis ca alesul local isi poate pastra functia, Curtea de Apel Galati a hotarat ieri ca mandatul acestuia nu mai poate continua intrucat, odata cu demisia din Partidul Conservator (PC), si-a pierdut dreptul de a mai activa in forul deliberativ local. Interesant de amintit este ca PC Galati a reusit sa schimbe cursul procesului intr-una dintre ultimele cai de atac, contestatia in anulare.

"Sunt extrem de surprins de aceasta decizie. Nu o inteleg. Curtea de Apel Galati le-a respins cererea, pentru ca apoi sa revina si sa le dea dreptate. Nu este corect si voi apela la ultimele cai legale pentru a ataca decizia instantei", ne-a declarat Marian Popa.

De amintit este ca parerile magistratilor vizavi de aceasta problema au fost impartite, doi dintre cei trei judecatori care au format completul de judecata pronuntandu-se pentru incetarea mandatului de consilier local.



"Este decizia corecta"



Conservatorii au primit cu surprindere vestea castigarii procesului, mai ales ca aceasta vine cu doar cateva luni inainte de alegerile locale. Presedintele Partidului Conservator, filiala Galati, Eugen Durbaca, sustine ca, desi procesul a durat extrem de mult, solutia este cea corecta. "Juristii de la partid au ridicat problema legalitatii acestei situatii dupa ce domnul Marian Popa a plecat din partid. Am trimis la Primarie toate documentele detinute de noi, solicitand incetarea mandatului de consilier local al domnului Marian Popa, dar, nu stiu din ce motive, domnul primar a refuzat sa dea curs cererii noastre. Ne-am adresat justitiei, care pana la urma ne-a dat dreptate. Este decizia corecta si nu pot decat sa-mi scot palaria in fata justitiei galatene", ne-a declarat Eugen Durbaca.

Conservatorii galateni asteapta acum finalizarea ultimelor proceduri legale in instanta pentru a pune in executare decizia Curtii de Apel Galati.