"Traian Basescu este disperat si ar face orice sa ramana in functie. Inclusiv sa distruga Romania"

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu in exclusivitate pentru Jurnalul National in care il acuza pe Traian Basescu ca este primul presedinte care si-a atacat tara pentru a ramane in functie. Aceeasi tara in numele careia s-au imprumutat miliarde de euro pentru a ne salva de criza, dar care au sfarsit in mari tunuri date de clientela politica a PDL si a lui Basescu, mai spune Victor Ponta.
- Participarea la vot va fi una dintre marile chei ale aceste campanii. Vor putea fi mobilizati oameni la vot? Exista interes fata de referendum?
- Categoric, da. Oamenii sunt mobilizati, vedem asta peste tot in tara. Chiar daca este vara, chiar daca sunt vacante, se va putea vota peste tot, indiferent de domiciliu. Sunt convins ca romanii nu vor rata aceasta sansa.
- Nu credeti ca exista sanse ca Traian Basescu sa demisioneze daca votul popular va fi categoric impotriva sa, dar referendumului nu va fi validat?
- Sper sa aiba aceasta demnitate, desi nu cred. Sunt convins ca, asa cum striga acum, asa va face si dupa referendum, chiar daca il pierde. Nu stie sa piarda, si se va agata de orice pentru a ramane pe scaunul de presedinte...
- Pana la urma, care este miza votului din 29 iulie?
- Au fost suficienti 8 ani cu Traian Basescu sau nu? Aceasta este, pana la urma, intrebarea. Decizia din 29 iulie se refera viitor, cu o judecata foarte corecta a trecutului. Traian Basescu a avut 8 ani la dispozitie sa demonstreze daca vrea sa fie un bun presedinte. Eu cred ca a esuat. Si cred ca romanii nu vor sa mai piarda nici o zi din viata lor alaturi de Traian Basescu.

"Primul presedinte care si-a atacat tara"

- Activul USL intelege miza? Care este starea de spirit in organizatiile locale?
- Toata lumea este constienta ca victoria in alegerile locale nu poate fi pe deplin fructificata atat timp cat guvernarea USL este sabotata de un presedinte care nu actioneaza niciodata in interes national. Ca dovada, ceea ce a facut acum in plan extern, fapt care va ramane ca o pata majora a presedintiei sale. Este primul presedinte care si-a atacat tara pentru a ramane in functie.
- De ce credeti ca s-a mers atat de departe?
- Traian Basescu este disperat, si ar face orice sa ramana in functie. Inclusiv sa distruga Romania. El este presedintele care a izolat Romania, iar acum este presedintele care a facut Romania de ras. Continua sa vorbeasca de lovitura de stat, desi suntem in fata unor alegeri libere. Si, oricum, nu este singurul care are ceva de pierdut...
- La cine va mai referiti?
- La toti cei care au incalcat legea in acesti ani. Baietii destepti din jurul lui Basescu, cei care capusau Hidroelectrica, si ale caror contracte le-am oprit. Aveau contracte din care furau cam 1 miliard de euro pe an, iar acum am oprit aceasta risipa! Evident ca sunt suparati si ar face orice sa isi recupereze banii! La fel, oamenii lui Flutur, Falca, Pinalti, Udrea sau Videanu. Cu totii, fraudau milioane si milioane de euro, iar auditurile pe care ministerele le-au facut au scos la iveala mari tunuri. La ANRMAP, la Loterie, in vami, la fisc, la agentii si regii. Romania a fost furata in acesti ani cu zecile de miliarde de euro! Exact sumele pe care Traian Basescu le-a imprumutat in numele Romaniei, spunand apoi ca acestia vor fi folositi pentru a proteja tara de criza. Criza au fost ei!

(Sursa: Jurnalul.ro)