Vicepresedintele PSD, Titus Corlatean, a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent National al formatiunii, ca va candida, la Congresul extraordinar al partidului din 10 decembrie, la functia de secretar general. Pana in momentul de fata, la functia de secretar general al PSD si-a mai depus candidatura Miron Mitrea, secretar general in functie.
Corlatean nu a dorit sa comenteze asupra sanselor pe care le are in fata lui Mitrea la Congresul extraordinar din 10 decembrie. El a spus ca in urmatoarele zile va incepe campania electorala pentru aceasta functie, propunand delegatilor PSD proiectul sau privind atributiile secretariatului general intr-un partid european.
Pe de alta parte, deputatul Victor Ponta si-a anuntat candidatura pentru functia de vicepresedinte al partidului pe domeniul Justitie si drepturile omului. La Congresul PSD din aprilie 2007, Ponta a candidat la functia de secretar general, el obtinand 469 de voturi. Ponta a pierdut atunci competitia in fata lui Miron Mitrea, care a obtinut 576 de voturi.

Oprescu nu accepta aranjamentele

In schimb, senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat duminica seara, la Antena 3, ca nu va accepta un congres PSD "aranjat". "Eu ma bazez pe constiinta oamenilor, pe acesti 2 ani in care realizarile noastre fantastice au fost acelea sa ne invartim in jurul lui 18-22%, cand crescand putin, cand scazand mai mult. Eu ma bazez pe faptul ca aproape trei sferturi din ceea ce inseamna membri de partid ai nostri sunt total degringolati atunci cand vad ca Puterea se joaca cu noi si noi nu avem niciun fel de reactie la putere. Eu ma bazez pe felul in care ma cunosc acesti oameni de ani si ani de zile", a precizat Oprescu.