Euro-parlamentarul PSD Adriana Ticau cotizeaza la partid cu jumatate din leafa de demnitar. Adriana Ticau a precizat ieri ca da la partid, sub forma de cotizatie lunara, 500 de euro. Anuntul a venit pentru a-i contrazice pe cei care au lansat pe piata ideea ca sefii de la PSD ii "jumulesc" de bani pe membrii de partid cu functii inalte. "In statutul Partidului Social Democrat este trecuta o recomandare ca nivelul cotizatiei sa fie undeva la nivelul de 1% din venituri. Este vorba de o recomandare si nu de o conditie obligatorie. Fiecare membru de partid cotizeaza asa cum poate. Unele categorii, cum ar fi pensionarii, studentii sau cei cu venituri mici, nu trebuie sa onoreze acea recomandare", a declarat Adriana Ticau.

Demnitarul social-democrat a mai spus si ca un euro-parlamentar are obligatii atit fata de electorat, cit si fata de partidul care l-a trimis in Parlamentul European. Din acest motiv a acceptat cu inima impacata sa dea la PSD jumatate din cei 1.000 de euro pe care ii cistiga ca euro-parlamentar.

"Un parlamentar european are si anumite obligatii fata de partid. Eu imi ridic salariul de senator de la Parlamentul Romaniei. Salariul se ridica la suma de 3.500 de lei. E vorba despre aproximativ 1.000 de euro", a mai spus Adriana Ticau.