Consilierii judeteni au
aprobat, ieri, contractarea unui imprumut de 250.000.000 de lei (2.500 de miliarde de lei vechi), fara a sti concret pentru ce vor fi folositi acesti bani. Sedinta Consiliului Judetean Bihor de ieri, a demonstrat, din nou, ca aici lucrurile merg "ca unse".
Indatorarea judetului cu 250.000 mii de lei, in absenta unui plan concret privind utilizarea acestor bani nu a fost vazuta cu ochi buni de unii consilieri. "Trebuie aprobat un program de dezvoltare a judetului si apoi sa accesam fonduri. Avand o imagine de ansamblu si stiind in ce directie mergem, ar fi mai usor", a spus peremistul Vasile Garba, sustinut de colegul sau de partid Felix Cozma, care a spus ca trebuie sa se stie cu exactitate unde vor merge banii pentru ca "de cheltuit, tot se vor cheltui". Cei doi au fost contracarati de mai-marele Consiliului Judetean Bihor, Kiss Alexandru sustinand ca este nevoie de acesti bani si ca a fost stabilita o destinatie pentru ei. Obtinerea acestui credit imens, care va indatora judetul pe urmatorii 20 de ani, a fost considerata de unii consilieri drept un "exercitiu" pentru a se vedea daca executivul judetean este capabil de gestionarea acestor fonduri.
"Investitiile pentru dezvoltarea turismului in judetul nostru constituie o prioritate la fel ca si modernizarea tuturor drumurilor din judet, aceste elemente fiind intr-o stransa legatura. Pe de alta parte, este necesara mutarea urgenta a Bibliotecii Judetene "Gheorghe Sincai", ca si a Muzeului Tarii Crisurilor, cladiri care au fost revendicate. Prin preluarea cladirilor de la Ministerul Apararii Nationale se va rezolva aceasta problema. Data fiind starea in care se gasesc cladirile preluate, se impune urgent modernizarea si repararea acestora", se arata in raportul de specialitate, care propune aprobarea acestui imprumut pentru: investitii publice pentru dezvoltarea turismului, modernizarea drumurilor si modernizarea cladirilor aflate in proprietatea Consiliului Judetean. Cel mai transant a fost penelistul Dumitru Voloseniuc, care a insinuat ca acesti bani ar fi destinati proiectelor megalomane ale presedintelui CJ, proiecte ramase deocamdata la stadiul de... proiect. "O parte din bani se va duce in cartierul de locuinte, acestia fiind inclusi la modernizare cladiri, o parte in megaproiectul AquaPark, o parte in drumuri si o parte in cladiri care apoi vor fi retrocedate", sustine Dumitru Voloseniuc, membru al Consiliului Judetean Bihor.