PN¥CD a convocat congres la 21 ianuarie pentru a-l alege pe viitorul presedinte al formatiunii, dupa ce partidul a fost anuntat de presedintele in exercitiu, Gheorghe Ciuhandu, ca se retrage din functie.
Ciuhandu vrea sa se dedice exclusiv Timisoarei, al carei primar este, si si-a anuntat colegii de partid ca trebuie organizat congres pentru desemnarea succesorului sau. Victor Ciorbea, primul premier al PN¥CD din perioada in care a revenit la guvernare, se inscrie in cursa pentru ocuparea postului, asa cum si Marian Petre Milut, presedintele Uniunii Patronatului Roman, doreste sa devina liderul partidului cu o istorie de peste 150 de ani.
Pretendent la postul de presedinte PN¥CD este si ßerban Radulescu, liderul organizatiei de Cluj a taranistilor, cel care in perioada in care PN¥CD s-a aflat la guvernare era director al Directiei sanitar-veterinare locale, iar la alegerile din 2000 pentru functia de primar a pierdut la o diferenta de 5.000 de voturi postul de edil-sef al Clujului in fata lui Gheorghe Funar.
Totodata, un curent important in partid, reprezentat de fosti ministri si parlamentari PN¥CD, care il sustine pe ßerban Radulescu, militeaza pentru cooptarea taranistilor in asa-numita Federatie de centru-dreapta, polul pe care a anuntat ca-l initiaza gruparea desprinsa din PNL a lui Theodor Stolojan si la care au fost invitati sa participe si democratii. (Dan Ghetu)