Primarul Sibiului, Klaus Johannis, este convins ca Traian Basescu nu il va nominaliza premier daca va castiga alegerile, deoarece Basescu a avut de doua ori aceasta propunere si l-a refuzat pe Johannis. Klaus Johannis a afirmat luni, la Sibiu, ca a fost sunat de presedintele Traian Basescu, saptamana trecuta, "pentru a discuta situatia politica creata". El a precizat in schimb ca se va intalni luni cu Mircea Geoana, liderul PSD, si cu Crin Antonescu, liderul PNL, si ca va discuta cu Traian Basescu despre o intalnire, zilele urmatoare, cu acesta, "daca agendele sunt compatibile".
"Am avut discutii aproape zilnice cu viitorii lideri politici care doresc ca in viitor sa conduc guvernul. Sunt la curent cu evenimentele din tara si, fiinca am revenit doar aseara din delegatie, azi voi pleca la Bucuresti, unde voi avea o discutie comuna cu domnul presedinte Mircea Geoana si domnul presedinte Crin Antonescu. Am vrut sa stiti aceste lucruri de la mine, fiindca de la Serviciul de presa au aparut anumite voci care au sugerat ca poate nu este foarte clar ca stiu ce se intampla in tara. Este foarte clar si, chiar daca numai telefonic, am fost foarte bine conectat la toate evenimentele", a spus Jonannis.
Primarul Sibiului a mai spus ca a avut o discutie telefonica si cu Traian Basescu, pentru o intrevedere despre situatia politica creata.
"Domnul presedinte m-a sunat si am avut o discutie. Domnul presedinte a dorit sa avem o intrevedere pentru a discuta situatia politica creata si voi discuta azi sau maine telefonic pentru a stabili o intalnire zilele urmatoare daca agendele sunt compatibile", a afirmat primarul.
El a mai spus ca nu crede ca Traian Basescu il va nominaliza premier in cazul in care va castiga un nou mandat.
"Nu cred ca Traian Basescu ma va nominaliza in cazul in care va iesi presedinte, fiindca domnul presedinte a mai avut aceasta propunere de doua ori si a refuzat-o de doua ori", a spus Johannis.