Razboiul celor doua Fratii
Vad ca, dupa anuntul facut de Crin Antonescu (de retragere din lupta politica - n.red.), apar laudele la adresa "geniului politic" al lui basescu! Ca ce dastapt ie iel, cum a rupt iel USL, cum l-a scos iel din cursa pa Antonescu, cum o sa-l beleasca iel pa Ponta, si ce dreapta mareata o sa faca iel!
Ba, tampitilor! Geniul politic al lui basescu n-a trecut niciodata de 7%! Atat avea PD, si el a crescut intr-o conjunctura care merita discutata foarte aplicat, atat a facut acu copilul lui de suflet, Miscarea Poponara!
Succesurile lui nu sunt ale lui, ci ale Fratiei Securiste, care a incalecat tara asta din 2004 incoa. Fara SRI, SIE, DNA, ANI, plus serviciile secrete americane, care bantuie pe aici mai ceva ca KGB in anii stalinismului, basescu ramanea betivul si excentricul lider al unui obscur partid, cu sex ideologic incert, carcotas, afemeiat si mare iubitor de bistari.
Acum Fratia Securista se simte amenintata, si daca basescu n-a fost in stare sa-i asigure viitorul, s-a pus singura la munca. Nu, Antonescu n-a plecat din proprie initiativa, ci ca urmare a unui oribil santaj. Stiu ca suna groaznic, dar daca nu va sti sa gestioneze situatia in care este acum, Antonescu este candidat sigur la sinucidere. Si nu, Iohannis nu va pupa nici conducerea PNL, nici nu va fi candidat la presedintie. Si nici dreapta nu se va unifica. Astea sunt fanteziile lui basescu. Fratia are sigur alte planuri. Si cred ca in planurile astea nu incape nici Ponta.
Problema Fratiei Securiste este ca s-a trezit cam tarziu, si nici nu are vreun plan coerent. Stie ce nu-i convine, nu stie ce i-ar conveni. De aici confuzia extraordinara care domneste pe scena politica. Sub presiune se iau cele mai proaste decizii. Asa ca n-ar trebui sa va mire nimic din ceea ce se va intampla de aici incolo. Cu atat mai mult cu cat "afacerea Nana" si noul scandal legat de Bercea Mondialul par sa indice existenta altui grup de interese, care vrea sa ia locul Fratiei, sa profite de slabiciunea ei de moment. Iarasi ma tem ca niciunul dintre liderii actuali, de la stanga sau de la dreapta, nu este pe lista noii Fratii. Ce, basescu n-a aparut din zoaiele politicii, plangand cu lacrimi de crocodili soarta lui Stolojan, si luandu-i locul? Daca favorit ar fi fost Ponta, si pentru unii, si pentru altii, pana acum isi anunta candidatura.
Interesant ar fi de stiut momentul in care cele doua Fratii cad la pace, si il aleg pe cel care-i va urma lui basescu. Pana atunci mai e. Cred ca acel moment va veni atunci cand ambele Fratii vor avea prea mult de pierdut daca vor continua sa se razboiasca. Abia atunci vom avea o problema insurmortabila, pentru ca scena politica nu va mai suporta nicio schimbare, iar votul nu va mai schimba nimic.
(Sursa : Blogul lui Constantin Gheorghe, Un Liberal de Stanga)