Agerpres: Parlament: Plen reunit luni; presedintele APCE sustine o alocutiune

Camera Deputatilor si Senatul vor avea lunea viitoare, 25 februarie 2013, la ora 16,00, o sedinta comuna, ocazie cu care presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei Jean - Claude Mignon va sustine o alocutiune.
Un alt presedinte APCE Leni Fischer a participat in Parlamentul Romaniei la o sedinta solemna pe 7 octombrie 1998, data la care a fost marcata, la Bucuresti, a cincea aniversare a admiterii Romaniei in Consiliul Europei.
In septembrie 2010, presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei Mevlut Cavusoglu s-a aflat intr-o vizita oficiala in Romania, prilej cu care s-a intalnit cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului Roberta Anastase si Mircea Geoana si cu presedintele Traian Basescu.
Romania a semnat pe 7 octombrie 1993, la Viena, Statutul Consiliului Europei si Conventia europeana a drepturilor omului, drapelul tricolor fiind inaltat cu acelasi prilej la sediul din Viena.
La data de 8 octombrie 1993, presedintele Ion Iliescu a participat la prima reuniune a sefilor de stat si guvern a tarilor membre ale Consiliului Europei.
Dupa admitere, Romania a participat la activitatile Consiliului Europei, la reuniunile de experti si in cadrul Congresului Puterilor Locale si Regionale din Europa si a celorlalte organisme decizionale subsidiare ale organizatiei.