Ministrul italian de Externe, Gianfranco Fini, sustine ca Italia este de acord cu integrarea rapida a Romaniei in Uniunea Europeana. El a declarat ieri, dupa intalnirea avuta cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, aflat intr-o vizita de doua zile la Roma, ca spera ca Italia sa fie prima tara dintre fondatorii UE care va ratifica Tratatul de aderare a Romaniei la UE. In acest sens, Gianfranco Fini a anuntat ca Guvernul italian a aprobat documentul, urmand ca acesta sa intre in dezbaterea Senatului si apoi a Camerei Deputatilor.
Fini considera ca Romania a facut mari progrese in ceea ce priveste respectarea angajamentelor asumate pentru integrarea in UE la termenul stabilit si a remarcat hotararea autoritatilor de la Bucuresti de a-si respecta promisiunile.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, la randul sau, ca Romania se asteapta la o atitudine prietenoasa din partea Italiei in ceea ce priveste ratificarea Tratatului de aderare la UE si ca ratificarea documentului va fi un gest politic important si un semnal pentru celelalte tari europene. (D.P.)