ISJ Dolj nu are bani pentru decontarea navetei elevilor. In consecinta, datoriile acumulate de la inceputul anului si pana in prezent pentru decontarea transportului elevilor au ajuns la 1,2 milioane de lei. Problemele nu se opresc insa aici. Desi este sfarsitul lunii mai, ISJ Dolj nu are nici acum bugetul aprobat de Ministerul Educatiei, lucrand pe unul provizoriu. Reprezentantii ISJ Dolj sunt nevoiti sa solicite lunar bani pentru salariile angajatilor institutiei, dar si pentru cele ale personalului de la cluburile si palatele copiilor si de la Casa Corpului Didactic.
"Am primit de la Ministerul Educatiei credite pentru olimpiadele si concursurile scolare. Lunar, solicitam bani pentru salarii, dar si pentru decontarea transportului elevilor, care fac naveta pana la unitatea scolara. Am primit doar bani pentru salarii. Nu am primit nici un leu pentru manuale, carti sau pentru naveta copiilor. Pentru organizarea si desfasurarea Olimpiadei Nationale de Socio-Umane la Craiova am primit 50.000 de lei, iar pentru concursul de scrima - 16.000 de lei. Pentru transportul olimpicilor dintr-o localitate in alta am cheltuit 450.000 de lei", a mentionat Eugen Radut, contabil-sef al ISJ Dolj.
Pentru achizitionarea de materiale consumabile pentru examenul de bacalaureat din vara, ISJ Dolj a primit 200.000 de lei, urmand ca la sfarsitul lunii iunie sa primeasca 1,2 milioane de lei pentru plata profesorilor care au supravegheat elevii la examene, dar si pentru cei care au corectat lucrarile. Pana si bugetul provizoriu dupa care lucreaza ISJ Dolj nu este multumitor, fiind mai mic cu 15% fata de cel din 2008. Reprezentantii inspectoratului sunt nevoiti sa economiseasca banii destinati pentru materiale si obiecte consumabile.
Pentru continuarea investitiilor si lucrarilor demarate in anii trecuti in unitatile scolare, ISJ Dolj are nevoie de 116,919 milioane de lei, o parte din bani fiind asigurata de Ministerul Educatiei, iar alta parte - de fondurile primariilor.