Adrian Nastase publica pe blog un articol intitulat "Remember Oxford Analytica?", pe care il puteti citi in continuare.
'Cui credeti ca apartin aceste expresii referitoare la presa din Romania: "moguli", "inveninarea competitiei electorale", "baraje de relatari ostile"? Nu va grabiti sa raspundeti prin "Traian Basescu" sau "orice trompeta din PD-L a actualului presedinte". Desi nu sunteti departe de adevar, sigur veti gresi. Asta daca nu aveti de gand sa raspundeti cu Oxford Analytica. Da, da! Expresiile se regasesc in raportul dat publicitatii anul trecut, in preajma campaniei electorale din Romania. Concluziile raportului au devenit rapid, sper ca va amintiti, piatra de baza in discursul "cantaretilor" lui Traian Basescu. Ele erau promovate atunci ca sursa suprema de legitimare a razboiului pe care marele conducator il purta si il poarta in continuare, nu cu criza, nu cu somajul, nu cu scaderea veniturilor si a puterii de cumparare a romanilor, ci cu presa.
Sa mai facem o incercare: demersul de revocare a presedintelui Senatului "este un alt pas al presedintelui Basescu in obiectivul sau pe termen lung de consolidare a puterii personale in dauna tuturor partidelor politice".
Va asigur ca daca veti raspunde cu "Adrian Nastase" sau "orice membru al PSD" nu veti gresi. Cu toate acestea, citatul nu ne apartine, desi suntem perfect de acord cu ideea. El este al expertilor de la Oxford Analytica, care, in ultimul raport, ne spun cum Traian Basescu si guvernul sau marioneta inventeaza tot felul de jocuri politice pentru a distrage atentia de la gravele probleme economice cu care ne confruntam.
Ma astept acum ca domnii de la PD-L care stau pe la televizor sa faca acelasi lucru pe care l-au facut in campania prezidentiala. Adica, sa vorbeasca neincetat despre concluziile raportului si despre cum ele surprind cu mare fidelitate realitatea politica autohtona. Daca nu i-ati auzit inca inseamna ca nu au aflat de raport. Sunt sigur ca incepand de astazi o vor face. Evident, daca a avea coloana vertebrala din plastilina nu a devenit o conditie obligatorie pentru a fi membru in PD-L.'