AGERPRES informeaza: Iosif Boda: "PDL nu mai poate remonta caderea in sondaje"
Analistul politic Iosif Boda sustine ca USL nu se va destrama si va castiga alegerile din acest an, aratand ca PDL nu mai poate recapata increderea populatiei.
"Creditez cu prima sansa USL si cred ca vor candida sub sigla USL si nu separat. In felul acesta nu ai cum sa nu iei in considerare ca au folosit o politica unitara. Eu cred ca ei vor castiga aceste alegeri. Nu cred ca PDL mai poate remonta caderea in sondaje pe care o are din 2009 incoace, mai ales ca anul trecut, cand ar fi fost probabil un moment propice de schimbare de imagine, nu au facut-o, nu mai cred ca este posibil, cred ca domnul Boc isi va incheia mandatul intreg de prim-ministru. Nici daca se vor mai acorda niste mariri de salarii sau de pensii nu cred ca se mai poate remonta increderea populatiei in acest partid. Insa nu exclud sa creeze o alianta care s-ar putea face si in nici un caz nu cred ca UNPR va candida singur", a declarat, joi, Iosif Boda.
El a afirmat ca USL nu se va destrama in 2012. "Eu sunt de parere ca aceasta coalitie va rezista.(...) Ea nu va rezista decat daca va fi atacata din sus in jos, adica daca cativa lideri mai vizibili fie din PSD, PNL, fie din ambele partide vor face drumul spre parchete, tribunale, spre justitie in general. Atunci e posibil sa asistam la o destramare, altfel nu o sa asistam la destramarea USL, dimpotriva, comasarea alegerilor care a fost decisa de putere la sfarsitul anului trecut ii va obliga pe liderii USL sa mearga cu candidaturi unice pana la nivel de primari si de consilieri locali - singura lor sansa de a castiga alegerile si de a se opune fortelor aflate la putere. Intrevad o confruntare dura si depasind orice limite in limbaj", a spus analistul politic.
El a sustinut ca prin comasarea alegerilor primarii care si-au anuntat intentia de a candida din partea UNPR vor avea forta necesara de a determina si votul pentru candidatii pentru Parlament. Referitor la UDMR, Iosif Boda nu a precizat exact daca Uniunea se va afla dupa alegerile din acest an la guvernare. "In ceea ce priveste UDMR (...) mai degraba cred intr-o posibila intelegere, conventie, cu celelalte partide maghiare sau cu unul dintre ele, decat in faptul ca UDMR nu va intra in Parlament. Nici nu ar fi bine pentru scena politica. Dupa ce va intra din nou in Parlament va decide incotro se va indrepta, daca va dori sa ramana la putere sau va intra in Opozitie", a spus Boda.
Analistul politic a catalogat anul 2012 drept cel mai complicat dintre anii de dupa 1989, sustinand ca este cel mai putin previzibil, in contextul in care fortele politice sunt extrem de incerte in evolutie.