Probabil una dintre cele mai "bogate" in diversitatea semnaturilor VIP-urilor autohtone, dar si straine este, in prezent, in tara, Cartea de Onoare a Primariei Mangalia. Cateva sute de file au fost umplute cu gandurile, sentimentele, cuvintele "de bine" sau nu, ale personalitatilor invitate la malul marii in decursul ultimilor zece ani. Printre acestia - presedinti ai tarii, principi si principese, premieri, artisti...
Printre primii care si-au consemnat gandurile in Cartea de Onoare a Mangaliei s-a numarat maestrul Florin Piersic, care a tinut sa isi exprime bucuria, in anul 2000, de a putea fi "calcat" in picioare pe Aleea Stelelor de Mare de pe faleza orasului: "Mare surpriza pentru mine sa ma aflu aici, unde de acum voi fi "calcat" in picioare de toti spectatorii mei. Ce bucurie! Ce satisfactie! De ce nu pot sa dau "filmul" inapoi si sa va arat ca eu detin "Elixirul Tineretii"!", scria in urma cu sase ani marele actor. In acelasi an, pe langa ceilalti artisti care au participat la Festivalul "Callatis", s-a numarat si George Mihaita, care s-a aratat "fericit de a fi intrat in familia Callatis", adaugand totodata "primarule, te-as alege pe viata!", referindu-se la edilul sef al Mangaliei, Zamfir Iorgus. In anul 2001, in luna aprilie, s-a aflat la Mangalia si a semnat in cartea de onoare a orasului presedintele de atunci Ion Iliescu, care, in stilu-i caracteristic (al anilor '80), scria ca apreciaza "spiritul gospodaresc, reflectat in aspectul localitatii, dinamismul aratat in dezvoltarea economico-sociala, perspectivele creionate pentru transformarea municipiului intr-un centru turistic". In acelasi an isi lasa "amprenta" in analelele orasului si una dintre cele mai regretate artiste romane, Laura Stoica, care ura "Callatisului", pe scena caruia cantase, mult succes. Un an mai tarziu, mangaliotii aveau prilejul sa fie laudati drept "oameni frumosi si primitori" de nimeni altul decat de contriversatul om de afaceri, fost secretar de stat si actualmente cercetat de DNA in acelasi dosar cu Adrian Nastase, Sergiu Sechelariu. Acesta ii felicita totodata pe mangalioti pentru realegerea lui Zamfir Iorgus in fotoliul de primar (vizita lui Sechelariu a avut loc la cateva luni dupa alegerile locale din 2002).
Una dintre cele mai "fitoase" vedete din Cartea de Onoare - Dani Klein ("Vaya con Dios")

Unii dintre cei mai "bogati" ani in privinta semnaturilor in Cartea de Onoare a Mangaliei au fost 2003 si 2005. In 2003 au poposit la Mangalia, printre multi altii, AlBano, care si-a exprimat admiratia fata de "orasul de la portile Orientului". Doi ani mai tarziu isi lasa semnatura pe aceeasi carte Ioana Marin (fiica cea mare a presedintelui Basescu, care si-a prezentat la Mangalia prima expozitie de fotografie, "Asculta-mi inima"), dar si Traian Basescu insusi. Desi initial acesta refuzase sa semneze, pe considerente politice (primarul Iorgus era pe atunci in PSD), totusi, presedintele a cedat argumentelor aduse de initiatorul Targului de Carte, Gheorghe Todor, care i-a aratat ca semnatura in Cartea de Onoare a Mangaliei este adresata locuitorilor orasului si nu unei persoane anume. Asa se face ca Traian Basescu a consemnat in carte: "Locuitorilor tot respectul si multumirile mele, Calatisului ganduri care te fac sa fii mandru de istoria neamului tau, iar Mangaliei toata dragostea mea de dobrogean". Din pacate presedintele "dobrogean" se pare ca nu prea a avut legaturi foarte stranse cu istoria sudului litoralului, pentru ca a omis un "l" din cuvantul "Callatis", greseala insa iertata lesne de locuitorii fostei cetati grecesti. In acelasi an, doi principi - Margareta, Principesa Romaniei si Principele Radu, sotul acesteia, doreau Mangaliei sa isi continue, cu "spirit inventiv si armonie traditia milenara a urbei Callatis". Anul acesta a fost randul premierului Calin Popescu Tariceanu sa semneze in Cartea de Onoare a Mangaliei (eveniment petrecut la Targul International de Turism de la "Romexpo"), dar si a invitatei speciale a Festivalului "Callatis" 2006, Dani Klein (vocea trupei "Vaya con Dios"). Aceasta din urma a catadicsit sa isi "aplece" pixul pe carte numai dupa foarte multe insistente, chiar pe scena-scoica unde s-a desfasurat evenimentul, la cateva minute dupa concertul sustinut.