Senatorul PSD Antonie Iorgovan a declarat ieri ca Ion Iliescu nu merita tratamentul de care a avut parte la congres. Iorgovan a apreciat ca greseala principala a lui Iliescu a fost ca nu a organizat congresul imediat dupa pierderea alegerilor din noiembrie 2004.
Antonie Iorgovan a precizat ca nu poate spune ca s-au facut jocuri la Congres, ci mai degraba e vorba despre o practica democratica de lobby. “Cel mai puternic lobby impotriva solutiei Ion Iliescu l-a facut Ion Iliescu“, a opinat Iorgovan.
In privinta lui Adrian Nastase, senatorul PSD a explicat ca a renuntat sa candideze impotriva acestuia la congres pentru a nu-i strica “rosturile“ lui Sorin Oprescu. “Dar in 2007 voi fi contracandidat“, a insistat Iorgovan.
La randul sau, senatorul Doru Ioan Taracila, care nu a mai candidat pentru nici o functie de conducere la Congresul PSD, a precizat ca va ramane un activ membru de partid.
Taracila a precizat ca va ramane acelasi “soldat cu grad de general“, chiar daca a recunoscut ca este, mai degraba, un general in rezerva.
El a explicat ca in prezent lucreaza la modificarile la statutul PSD, misiune care demonstreaza ca este inca activ in viata de partid.