Miscarile de trupe la nivelul partidelor politice si amenintarea cu demiterea guvernului prin motiune de cenzura ar putea duce in perioada urmatoare la schimbari majore in fruntea prefecturilor din tara, inclusiv in Dolj. Baloane de sapun sau simple zvonuri dau ca probabila inlocuirea actualului prefect de Dolj, Eugen Georgescu, cu unul dintre reprezentantii UNPR, fosti membri de partid transformati in independenti, majoritatea fugari din PSD si PNL. Intrucat soarta guvernului depinde de adoptarea sau nu a motiunii de cenzura, voturile parlamentarilor inscrisi in UNPR vor cantari greu. Cum votul trebuie rasplatit cu functii la nivel central si local, se pare ca una dintre cerintele UNPR este aceea de a primi posturi de prefecti, unul dintre ele fiind cel de la Dolj.

Vizita-surpriza la prefectura

Pe piata au circulat mai multe nume de posibili inlocuitori pentru Eugen Georgescu, neconfirmate pana acum. Cornel Mondea, fost prefect, in prezent retras din politica, ar fi fost una dintre variante, infirmata insa chiar de el.
"Cu partea politica m-am oprit. Merita sa mai intri acum in politica? Ma ocup de nepotul meu, il invat fotbal. Nu m-a contactat nimeni de la UNPR nici sa intru in partid, nici sa-mi ofere vreo functie", a spus Mondea. Gheorghe Nedelescu, fost viceprimar, in prezent consilier local PSD, ar fi fost alta varianta pentru functia de prefect. Nedelescu a negat si el aceasta posibilitate, dar si-a declarat interesul pentru functia de primar. Acesta a lasat sa se inteleaga ca nu este in relatii tocmai bune cu anumite persoane din PSD.
"Raman in PSD ca sa nu dau satisfactie unora. Iau in calcul si analizez posibilitatea de a candida la Primaria Craiova daca functia va deveni vacanta", a spus Nedelescu. Din ce postura va face acest lucru? "PSD sau independent. Daca nu e loc in PSD, candidez independent", a recunoscut el transant. Cum PSD il pregateste pentru batalia pe primarie pe Mihai Fifor, aflat in gratiile lui Ion Prioteasa si proaspat ales presedinte la PSD Craiova, Nedelescu va candida cel mai probabil, daca nu se va razgandi, ca indepedent. In prezent, toate firele pentru functia de prefect duc catre Sorin Iordache, fost viceprimar al Craiovei, consilier local PSD in prezent. Acesta l-a vizitat miercuri in prefectura pe Eugen Georgescu, asa, sa vada ce mai face. Intrebat daca va fi schimbat din functie, Georgescu a declarat razand: "Viata e plina de neprevazut. Poate vizita nu a fost intamplatoare", a spus actualul prefect. Sorin Iordache nu a putut fi contactat pentru a-si exprima parerea.